Tömegesen perlik az orvosokat az oltásellenes szülők, ha nem mentik fel gyerekeiket a kötelező oltások alól. Ez azonban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint komoly veszély, hiszen a járványügyi biztonságot veszélyeztetheti.

Oltásellenes szülők felszívták magukat: tömegesen perlik a háziorvosokat

Illusztráció:pixabay

Alacsony átoltottság esetén számos, a védőoltásokkal egyébként megelőzhető betegség jelenhet meg újra, mint ahogyan ez évről évre megtörténik a környező országokban. Ennek ellenére az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek érzelmekre hatva, a pánikkeltés és bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt

- nyilatkozta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, és hozzátették, hogy ezek a szervezetek téves adatokat osztanak meg a vakcinákról, és a jogi folyamatokat kihasználva próbálják megkérdőjelezni a védőoltások rendszerét a bíróságokon és az Alkotmánybíróságon, ezzel nehezítve a rendszer zavartalan működését.

A védőoltás alóli mentesítést csak orvosi indokkal lehet kérni. Az NNGYK jelentése szerint számos esetben indultak mentesítési eljárások orvosi szakvélemény nélkül. Emiatt néhány szülő polgári és büntetőjogi eljárást is indított az orvosok ellen.

Az ilyen jogi eljárások időtartama alatt a gyermekek védőoltása halasztódik, ami tömeges méreteket öltve a járványügyi biztonságot veszélyeztetheti

- hangsúlyozta a NNGYK.

Az "Orvosok és egészségügyi dolgozók a tisztánlátásért" egyesület weboldala útmutatást ad a szülőknek arra, hogyan kerülhetik el gyermekük kötelező oltását. A csoport célja, hogy a kötelező oltások választhatóvá váljanak, noha kutatások szerint ezek csökkentik az oltással megelőzhető betegségek gyakoriságát.

Azt is bizonyították már adatokkal, hogy a vakcinák nagyon biztonságosak, a tudósok nem találtak összefüggést olyan betegségekkel, mint a cukorbetegség vagy az autizmus.

Magyarországon a helyzet a kötelező oltások terén jónak mondható, az átoltottsági arány minden oltástípusnál 99% feletti. Az NNGYK szerint azonban bizonyos csoportok nehezítik a járványügyi szakemberek és a megbízható, tudományos tájékoztatás munkáját. Nem csak Magyarországon, hanem például az Egyesült Államokban is vannak hasonló mozgalmak, amelyekről a New York Times is beszámolt.

Forrás: RTL

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Kedves oltás ellenes szülök ha önöket anno nem oltották volna be lehet mára önök nagyon betegek lennének.
Tapasztalat alapján mondom az én gyerek koromba még nem volt diftéria elleni védő oltás. Élet és halál között lebegtem a torokgyík miatt.
puszt
Ezért nem igaz, h a hülyeség állampolgári jog!
csak úgy....
a 60 as években egy doki nem engedte a fiát gyermekbénulás, paralízis ellen beoltatni, nagyon megbánta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.