A Demokratikus Koalíció szerint a Hende Csaba vezette Törvényalkotási Bizottság nem támogatta a családi pótlék növelésére irányuló ellenzéki javaslatot az április 4-i ülésen. A bizottság elnöke az indítványt azzal utasította el, hogy Magyarországon mindenki számára adott a munkalehetőség, így „aki nem dolgozik, az ne is egyék”.

Hende Csaba szerint aki nem dolgozik, az ne is egyék

Fotó: Hende Csaba MTI/Illyés Tibor

A hivatalos jegyzőkönyv tanúsága szerint a Fidesz képviselője, Hende Csaba és a DK-s Gy. Németh Erzsébet között az alábbi vita bontakozott ki:

Ismételten utalok rá, hogy a Népjóléti Bizottság március 5-i ülésén sokórás, részletekbe menő vita zajlott le, amelyben a családi pótlék kérdésében a Fidesz-KDNP és a baloldali pártok közötti filozófiai különbség is megfelelően feltárásra került. Nem akarok ennek most a részleteibe belemenni, de teljesen világos, hogy amikor 4 millió 700 ezer a foglalkoztatottak száma, történelmi csúcsponton vagyunk, amikor munkaerőhiány van az ország szinte minden területén, szinte minden ágazatban… (Gy. Németh Erzsébet: Ez nem így van, elnök úr!) Ez így van! (Gy. Németh Erzsébet: Nem így van!) Ez így van, kérem szépen, tessék a statisztikai adatokat megnézni! Akkor tehát természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék. (Gy. Németh Erzsébet: Ez egy jó mondat volt!) Úgyhogy ezt nyugodtan idézheti majd. (Gy. Németh Erzsébet: Elnök Úr! Ezt idézni fogjuk mindenhol!) Majd mindenhol tessék idézni! Tessék idézni! Csak nem kiragadva az összefüggéseiből, jó?

A Demokratikus Koalíció tervei szerint, Dobrev Klára által irányított Árnyékkormány megduplázná a 2008 óta nem emelkedett családi pótlék összegét. Szerintük „a fideszes milliárdosoknak egyre többet ad, míg a gürcölő magyaroknak pedig egyre kevesebbet. Az orbáni infláció miatt rekordmagasak az élelmiszerárak, a benzinárak és a rezsiszámlák, így a magyar családoknak minden fillérre szükségük van a gyerekeik felneveléséhez”.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Hende Csaba szerint aki nem dolgozik, az ne is egyék "

Ha így lenne, akkor már régen éhen haltál volna te kövér disznó!
Ingyenélő, potyaleső mocskos maffiózók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@Clavigo: Próbáld szávanként lefordítani románra, hogy megértsd! Hahahahahauahahuuuuu
surdilloFUJT
@Géza: Le is szopizhatod,ha még nem tetted meg fitkány!!!
Géza
@surdilloFUJT: Na mi a helyzet? Kiütött a liberális-kommunista tahóság a szád szélére?
teuton
@Géza: En ismerek egy roman liberalis ciganyt, valamikor meg a Liberalis Internaconale alelnöke is volt. Elötte meg ifjukommunosta! Meg kocsmakban enekelt ciganydalokat... Tudod kiröl van szo???
Géza
@teuton: Tuskó egy műveletlen alak vagy!
surdilloFUJT
@Géza: szellemi toprongya a fidess patkányainak,miért nem huzol már el a hendebubú retkesére,te fidess fidkány???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.