Rétságban és Szécsényben évek óta várnak a szülők arra, hogy legyen saját uszodája a Nógrád megyei településeken élőknek, ne más városokba kelljen vinniük gyerekeiket. A két tanuszoda el is készült, de egyikük sem nyitott még meg a kivitelező cég felé fennálló állami tartozás miatt.

Az állami beruházással megbízott vállalkozók az  RTL riportjában azt mondják, nem kapták még meg a munka után járó pénzüket az Építési és Közlekedési Minisztériumtól.

Lázár János tárcája 200 millió forinttal tartozik a kivitelezőknek, így hiába készült el két tanuszoda, nem nyithatnak ki

A szécsényi tanuszoda Fotó: Szecseny.hu

Az építtetést és az üzemeltetést sok más településhez hasonlóan itt is az állam vállalata magára, az önkormányzat csupán a helyet biztosította az építkezéshez.

"Sokan gondolják, ez egy önkormányzati beruházás. Nem az, állami beruházás"

- nyilatkozta az RTL-nek Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere.

A beruházó cég, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója, Turi Árpád közlése szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium több mint 200 millió forinttal tartozik nekik. A cég februárban átadta az épületet, a szerződésmódosítás és a pénzügyi rendezés azonban a mai napig húzódik.

Ugyanez a helyzet Szécsényben is, ahol szintén a kifizetetlen pénzek miatt nem nyitott még meg a tanuszoda – írja a 444.hu

Az RTL megkeresésére a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium közölte: rövidesen megoldódik a helyzet. Álláspontjuk szerint a rétsági sportintézmény a szerződésmódosítás lezárta után átadható lesz, Szécsényben viszont egy „minimális munka még hátra van a befejezésig”.

Forrás: 444.hu, RTL

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Na mi van rohadékok ennyire üres a kassza, hogy szaros 200 milliótok sincs már???
Kakadu kihagy két repülést és már meg is van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Na mi van rohadékok ennyire üres a kassza, hogy szaros 200 milliótok sincs már???
Kakadu kihagy két repülést és már meg is van.
rücsü41
Ez a Lézer Jani egy tehetségtelen ürge!Nincsen pénze az elkészített és az állam által finanszírozott beruházások kifizetésére, még sem azon igyekszik, hogy az elvégzett munkát kifizesse, ugyanis erről Ő soha nem beszélt!Csak annyit tud mondani, hogy vannak elindult beruházások amit szerinte pénzhiány miatt le kell állítani, de úgy látszik ,hogy még ezt sem tudja megtenni úgy ,hogy az állam túlköltekezése ne derüljön ki!Mi ez ha nem fedzetnélküli beruházás, ami még az átkosban bűncselekmény is volt.Ha most is az lenne, akkor lehet, hogy Orbánnak évente új minisztereket kellene kinevezni, mert már az előzőek ellen megindult a büntetőjogi eljárás.Ilyenkor amikor kiderül, hogy pénz nélkül akar az állam befektetni ,nem szégyelli magát az állam, mert ha ezt magán személy tenné meg akkor már régen börtönbe ülne.Lehet hogy azért folytatnak a "fijúk " fedezet nélküli beruházást hogy azt a látszatot keltsék hogy mennyire fejlődünk.Csak hát az a baj, hogy amikor a beruházás, a fedezet nélküli elkészül ,kiderül hogy úgy rendeltük meg azt hogy nincs erre pénzügyi fedezet, szélhámoskodott az állam, arra nem gondol, hogy a ki nem fizetett vállalkozási díj az emberek , az ott dolgozók életét teszi tönkre.Azt gondoltam, hogy erről már régen leszoktak az állami vezetők, de hát tévedtem, még mindig a gengszterváltás előtti időket éljük, csak akkor a vállalkozások előrelátók voltak és fedezet igzolást kértek a megrendelőtől, amit ha meg adtak, akkor azt a pénzt nem lehetett másra költeni csak a megrendelt munkára!Vissza kellene menni a mostani vezetőknek is ebbe az időbe, hogy megtanulják, hogy beruházást elindítani csak akkor lehet és szabad, ha a pénz megvan a mű elkészítésére ,és az meg is marad arra, amire azt adták.
Eladott Ország
A táskás kijáró ember elhordta a pénzt a minisztérium(ok)ba, a generál kivitelezőnek és az alvállalkozóknak már nem maradt. Így van ez amikor az építőipar a pártok és az állami hivatalnokok kifizetőhelye.
Eladott Ország
A lényeg, hogy a kedves vezetőnek Hatvanpusztán WC papírra is fussa...
twitter.com/csorike1520/status/1779100063353966786/photo/1
Egyetlen egy autót sem látni a Tiborczék új sárvári luxus szállodájának parkolójában. Ez az a szálloda, amelyik 2.5 milliárdot kapott az Önök adóforintjaiból és ahol egyetlen éjszaka több, mint 200 ezer forintba kerül, de minimum négy éjszakát kell foglalni...
twitter.com/i/status/1779758889312903444
Horizont
@Eladott Ország: Hűha micsoda hotel egy hétre 2 millió ft.
Ez az a hotel aminek a kedvéért lebontották a halottasházat.
Magántőkealapban van a tulajdonosa tehát semmit nem lehet tudni.
Azt igen hogy kapott 2,5 milliárd vissza nem térítendő közpénzt.
Jajj de nagyon örülök.
Eladott Ország
@Horizont: ma, 10:50 ♦ Nincs is vendég ennyi pénzért, (nyugati se) hazánkban. "Aki akar, 1 millió 349 ezer forintért is ihat pezsgőt az Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó turai kastélyszállóban, de akár 600-800 ezer forintért bort is lehet fogyasztani – derül ki a Magyar Hang cikkéből. A Krug, Clos d’Ambonnay nevű pezsgő kiskereskedelmi ára egyébként 750 ezer forint."
Horizont
@Eladott Ország: Hidd el lesz benne vendég.
Lepényleső
...addig viszont a feltámadt Lázárnak fial az összeg,- ami ki tudja meddig is tart valójában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.