A Demokratikus Koalíció árnyékminiszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője továbbra is abban a hitben ringatja – és ezzel jelentősen megtéveszti – a szavazókat, hogyha június 9-én vereséget szenved a Fidesz, akkor jöhetnek az előrehozott választások.

Ma tartotta meg kampánynyitó nagygyűlését a szociáldemokraták és a zöldek, azaz a DK-MSZP-Párbeszéd választási szövetsége. Hogy mennyire hihetünk nekik, azt jól mutatja az, hogy amikor a Magyar Nemzet, illetve a lap értesülésére a propeller.hu is beszámolt a két baloldali kispárt a DK általi bekebelezéséről – illetve a választási szövetségük 2026-ra való kitolásáról –, azonnal mindhárman tiltakoztak, kamunak nevezve a történetet.

Örülj Magyarország, Dobrev Klára nagy kegyesen elvállalta, hogy lebontja az Orbán-rendszert

Dobrev beszéde olyan messze volt a valóságtól, mint a DK a választási győzelemtől    Fotó: Facebook/Dobrev Klára

Nem telt bele pár nap, és kiderült, mégis összenő, ami összetartozik, és Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely közösen jelentette be, hogy mind a június 9-i önkormányzati és EP-választáson – ahol Dobrev a közös EP-listavezetője, míg Karácsony a közös főpolgármester-jelölt –, mind pedig a 2026-os országgyűlési választáson – ahol Dobrev a közös miniszterelnök-jelölt – közösen indulnak.

Ezt a mai a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampánynyitón be is jelentették. Dobrev Klára beszédében azonban mondott pár olyan furcsaságot, ami egyrészt messze nem igaz, másrészt meg alaposan megtéveszti vele még a saját választóit is.

„Mert mi, ellenzékiek, összetartozunk. Közös Haza, Közös Európa, közös lista. Ránk abszolút jellemző, hogy senkit nem rekesztünk ki, mi összefogunk mindenkivel, aki meg akarja dönteni az Orbán-rendszert” – mondta a beszédében Dobrev, majd közölte, 2022-ben azért vesztettek, mert azok, akik helyzetbe kerültek, a Fideszből kiábrándult embereket szólították meg, nem pedig a baloldali kiábrándult szavazókat.

Azt mondjuk elfelejtette hozzátenni, hogy a Fidesz földindulásszerű győzelmét 2022-ben éppen az okozta, hogy a DK sértődötten kiállt Márki-Zay Péter mögül. Azt se jegyezte meg, hogy most éppen azokkal a pártokkal nem hajlandóak szövetségre lépni – LMP, Momentum és Kutyapárt –, amelyek nem hajlandóak a DK érdekeit feltétlenül kiszolgálni.

"Aki velünk van, az soha többé nem lesz egyedül. Aki velünk van, az Magyarország legnagyobb ellenzéki szövetségébe tartozik, és a végén győzni fog" – állította, miközben a kihagyott politikai erők támogatottsága összességében már magasabb, mint a DK-é és a két, szinte mérhetetlen baloldali törpepárté.

Magyar Péterrel kapcsolatban is volt pár kedves mondata Dobrev Klárának anélkül, hogy Varga Judit exének a nevét kimondta volna. Nem kiegyezni akarunk, hanem megküzdeni akarunk, nem kormányváltást, hanem az Orbán-rendszer bukását akarjuk. A Fidesszel eddig sem és ezután sem fogunk össze, soha” – hangsúlyozta.

Szerinte ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, és megérett a bukásra. „Okkal várják el, hogy előrehozott választások legyenek, és mielőbb eltakarítsuk a rendszert” – fogalmazott. Dobrev ismét abban a tévhitben hagyta híveit, ha június 9-én megnyerik a választásokat, akkor azzal elérhetik az előrehozott választásokat. Arról is mélyen hallgatott, hogy ugyanezt az ötletét vajon miért nem emlegette 2006-os botrányok után megtartott önkormányzati választásokat követően, amikor a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP bukott hatalmasat, ugyanezen ötletét, miszerint legyenek előrehozott választások. Érdekes, akkor nem volt baj számára, hogy a baloldal hatalmon maradt…

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Géza: Ezen B+ Tényleg lehet nevetni...
Ennyi kétharmad után itt tartunk. Magyarország lett Európa szegényháza. Magyar fogyasztás csökkenés. Le vagyunk gatyásodva...csak a bolgárok szegényebbek.
twitter.com/i/status/1739352823337275841
Beteg ország beteg törvénye...kedves fideszeseknek, de főleg a kormánynak üzenem...
twitter.com/i/status/1739343963033669721
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Géza
Most felujjongott a dünnyögő kórus! Hahahahahaha
Csizmás Kond
...a gyűlölet ördögképűre faragta ezt a nőt...
csak úgy....
@Géza: @Csizmás Kond: ti gyogyik,nem veszitek észre,hogy már 2 hete ezt nyomatja a propeller? ti butábbak mint az éhenkórász sáskák...
csak úgy....
@Géza: tibim,ez nekem megy csípöböl! :) a buták mint te sosem voltak ellenfelek, föleg te ,aki piszoku buta...
Horizont
Ez a hülye Propi egy témáról hány bőrt húz le???
"ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, és megérett a bukásra.!
Ez bizony így van!!!
Eladott Ország
@Géza: Ezen B+ Tényleg lehet nevetni...
Ennyi kétharmad után itt tartunk. Magyarország lett Európa szegényháza. Magyar fogyasztás csökkenés. Le vagyunk gatyásodva...csak a bolgárok szegényebbek.
twitter.com/i/status/1739352823337275841
Beteg ország beteg törvénye...kedves fideszeseknek, de főleg a kormánynak üzenem...
twitter.com/i/status/1739343963033669721
Géza
@Eladott Ország: Én nem vagyok szegény, a fogyasztásom sem csökkent. Jól keresek, jól élek.
sándorbence
fidesz meg dk afaszt elegemvan akomcsikormányok váltogatásában
aszart mindegyik magaután hagyjarendesen büzleni
csak úgy....
@Géza: 16:53 erre van valami bizonyítékod? az értelmi szinted nem sok vitaminra vall! :)
Eladott Ország
@Géza: ma, 14:53 ☻ Én úgy tudom, hogy Magyarország lakossága jelenleg még 9,5 millió, igaz a román tolvajcigány és bűnszervezete elűzi az országból a magyarokat,( menekülnek az aktív dolgozók, hogy tisztességesen meg tudjanak élni) és hoz be helyettük ázsiaiakat, hogy baszódnál meg cinikus gané'. Egyébként meg hogy élsz azt ki nem szarja le, fideszes parazita geci!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/265064046_10227883851708358_6492850626391043275_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=otfvD66mgWsAb4_F0dO&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCm-Pj8uq0CYQukI3AYKgwBQb_6p4PJLUEAvpJqK4aU5w&oe=6621A875
Az illiberális demokráciák sajátos jellemzője, hogy a választásokon nem biztosítottak az egyenlő versenyfeltételek, hiszen valamennyi hivatalos szerv mellett a televízió és rádióadók jelentős része állami felügyelet alatt áll és a regnáló kormányt támogatja." De ez az illiberális izé kb annyira demokrácia mint annak idején a népi.. volt. Szóval nem demokratikus hanem illiberális, azaz : " korlátolt, közönséges, műveletlen, szabad emberhez nem méltó, nem szabadelvű, szűk látókörű"
Nyírfa
Ki a szerző? Talán a jobboldali kulktúrfölény egy hírhedt darabja, mondjuk, az origó ,névtelenségbe burkolózó , újságírónak álcázott takarítója?
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.15

A népi demokrácia volt az egyetlen Magyarország történelmében, amely nem volt közönséges és műveletlen, és sokkal szabadabb volt, mint a jelenlegi fasizmus.
Horizont
@Nyírfa: Ez a cikk a Propeller "saját gyártású " (szar) írása.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 17:16 ♦ Már ki sem meri írni, melyik orbáncsicska sajtó a hírforrás.
Nyírfa
@Horizont: 17.21

Erre is gondoltam, nagyon igyekeznek megfelelni az elvárásoknak.
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.21

Az a lehetőség is szóba jöhet, amelyet @Horizont: említ. Mindegy is, ez az ostobaság és az aljasság szintje.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 17:26 ♦ Valóban! A Kádár rendszer virágzó demokrácia volt ( és a többségnek jobb életet biztosított) a jelenlegi Orbán rezsimhez viszonyítva, vagy a jóisten sem tudja minek nevezhető kleptokratikus maffiaálamhoz (rablógazdálkodáshoz) viszonyítva.
Őrnagy
"Ungár Péter szerint Dobrev Klára nevetségessé tette magát kijelentéseivel"

Dobrev klára nincs ebben egyedül. Sok agyhúgyköves hungarofób elmeroggyant Sorosbérköcsog seggfej teszi itt magát nevetségessé a sok ostoba hozzászólásával!
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.27

Köszi, hogy revidiáltad. Nagyon méltatlan lenne egy kalap alá venni a Kádár-érát Észak-Koreával.
Őrnagy
@Nyírfa Gyagyás: Aki egyetlen jó szót is mond a tömeggyilkos hazaáruló Kádári diktatúráról, az agyhúgyköves elmeroggyant hungarofób Sorosbérköcsög újkommunista libkány seggfej hozzád hasonlóan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.