"A jövőről szólva Vona Gábor elmondta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén is lesz bevásárlóközpont, de azt nem Tesconak fogják hívni, hanem Turulnak"

Forrás: apostol.blog.hu
Feltöltő: spiral
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
g1983
Már bocsánat, de a nem tudom mi a baja a parlamenti pártoknak a Turullal. A Tesconak semmi köze Magyarországhoz. Angol üzletlánc ami a többi külföldi üzletlánccal adókedvezményt kap, csakhogy a magyar termelőt tönkretegye. A Turul a magyarok szent madara. Egy ősi jelkép, ami a mai napig és amíg magyar ember él ebben az országban addig jelkép is marad. Nem tudom miért nem szúr szemet az hogy a zsinagógák jóval több pénzt kapnak mint a keresztény egyházak.
zsolti
és mit fognak árulni ebben a Turulban? nyereg alatt puhított húst, meg mangalica kolbászt?
bigyibogyo
@zsolti: ejnye mar. irtak,h ujraelesztik a cukor ipart, majd aruljak azt :)
nehez eldonteni,h viccelodnek -e, vagy komolyan gondoljak...
SELIG
@zsolti: Turul tollat!
Majd az új turlplázában magyar árut árulnak?
Múltkor vettem magyar hagymát és az 1 kilóból 3 db nem volt rohadt. (kis hagymák voltak)
vukkocska
Azért (há)turul, mert ha elrontják, kezdik előröl.
bigyibogyo
@SELIG: a toll jo :)
de igen, mennyien szidjak,h a tesco gaygyit arul? es mit arul a tesco? magyar termeket! szal a turul bolt = tesco gazdasagos. nem mondom, van benne jo is. az viszont kemeny volt par eve mikor eszrevettuk,h a pick szalami olcsobb mint a tesco gazdasagos
SELIG
"Vona Gábort leendő miniszterelnökként konferálták fel"
"Morvai Krisztina szerint ők okozták az SZDSZ összeomlását, és hamarosan ugyanezt teszik majd az MSZP-vel is"

Micsoda népvakítás!!!!!!!!!!!! Leendő miniszterelnök? Álmukban!
Az szdsz, meg az mszp pedig saját maguknak köszönhetik bukásukat, nem ezeknek.
Edy Andre
Na, kezdődik az ideológia aprópénzre váltása, a "hívek" lehúzása. Nem baj, lényeg, hogy lesz újra erjesztett kancatej.
Yeromos
Az hogy Turul vagy Tesco áruház lesz azt nem Vona Gábor fogja eldönteni,
Ha létrehozzák a Magyar üzletláncot, majd a vásárlók eldöntik,hogy melyiknek van létjogosultsága. Magyarországon az emberek nagy részének csak ez számít, hogy melyik az olcsóbb és nem az áru származási helyét nézik
.
kramermoni
jaj már ! ha turul bolt akkor turul gazdaságost fognak benne árulni ,
barew7
Úgy vélem, hogy a cikk írójánál ez megállapítható.
orogordog
Hazai árú a hazai piacra, de sebaj majd ha a seggetek is kint lesz, talán megértitek.
Semmiből nem lesz semmi.
51kacsa
@SELIG: Eszembe jut egy idézhető idézet:
"Semmi a világon úgy össze nem zavarja a józan elmét, mint egy meggyőző szónoklat"
(Mark Twain)

@Yeromos: A Turul szó jelentőségéről pedig az alábbi jutott eszembe:
"Ha minden átlagosból kitűnő lesz, a kitűnő lesz átlagos" (James Wee)

Remélem ez az egész csak vicc, de ha Vona ilyen hülyének kezeli az embereket, annak is meg lesz a böjtje!
reallatas
@zsolti: /ma, 19.11/ Nem! Hanem Lengyel disznóhúst, Spanyol dinnyét, szőlőt, új zélandi és kínai fagyasztott csirkét, gránátalmát, avokádót, s a már hagyományosan szokott banánt, kőkusz diót, ananászt. De jöhet a Portugál paprika is, esetleg egy kis Olasz paradicsom. Mindez optimális tökéletesen részemről megfizethetetlen áron. Ja és a remek Cseh tej, már majdnem elfelejtettem, á 220-ért már utánnam vágják, az, hogy esetleg nem forr fel, no problém.
Yeromos
A Turulba lehet majd kapni Magyar narancsot ?


Pelikán e.t
topapa
@51kacsa: Hát lesz ennek még bőjtje, valószínű, hogy ez egyre inkább már nem vicc! Az idézetek rendben vannak! Gratula!
bigyibogyo
@reallatas: barmikor leveheted a polcrol a cseh tej helyett a magyart. hoyg az sem fog felforrni csak dupla annyiba kerul? akkor szivas van
vona ezt a valasztasi lehetoseget (is) meg akarja szuntetni.
zsolti
@reallatas: ezt hívjuk piacgazdaságnak, ezért - a banánért - teccettek toporzékolni olyan nagyon a módszerváltás előtt. most akkor nem kell? mert én azért még ennék kókuszt, avokádót, banánt, sőt lengyel disznóhúst is, ha az jobb. vagy majd lesz mindenből egyféle, gyümölcsből meg alma és körte, abból is a férges, mert az az igazi magyar, sőt, MAGYAR?!

és hát ugye ne féltsük erőn felül a magyar gazdákat, mert láttunk itt már téglaporral kevert paprikát, meg egérszaros szaloncukrot... nem tudom honnan ez a felsőbbrendűség - a többi országban sem hiszem hogy mindenki hülye, és azok ott mérget esznek, mink a magyarok meg csak egészségeset gyártunk és csupa finomat, olcsót és jót.
zsolti
ja és igen, a választási lehetőség, ez az. azt kellene meghagyni. mert ezért is toporzékoltunk ugye, most meg jönne egy másik jóember, és majd megmondja, hogy mit egyél, melyik tévé csatornát nézzed, melyik újságot olvassad, mert te, kedves társadalom, te magadtól olyan kis buta vagy, hogy fognunk kell a kezedet. kösz, de tévedsz, majd választok én: tejből is, újságból is.
messzelato
@bigyibogyo: De ez a magyar kormány hibája!Mitől drágább a magyar tej?Az átvételi ára le van nyomva.A termelő 40-50 forintot kap literenként!!!!Akkor miértis nem olcsó a magyar tej?Ja hogy mesterségesen rombolják a magyar termelőt?És ez igaz más terményekre is(zöldség,gyümölcs...stb.)

Nem hiszem, hogy egy alapjaiban mezőgazdasági országnak tönkre kéne menni ha azt jól vezetik.A paraszt (és ezt most senki ne rosszalóan vegye) a földhöz és termeléshez értsen a politikus teremtsen lehetőséget a minél nagyobb piacra, legyen az magyar áruház polca vagy külföldi.
Nem kéne kedvezményeket biztosítani a külföldi árunak!!!!Ezt kéne megérteni az embereknek.
(hogy tévét ki hol vesz nem érdekel nem kell minden nap tv-t venni DE KENYERET IGEN!!
bigyibogyo
@messzelato: gondolod a kormany veszi at? vagy masik vallalkozo aki sokat akar kaszalni?
amugy volt egy tv musor amiben pont a tej kerdesevel foglalkoztak. termelo panaszkodott,h az altalad emlitett 40-50ft -os aron veszik meg tole a feldolgozo uzemek. pedig meg a fole is megvan, azt is kulon hasznositjak. mar majdnem elkezdtem sajnalni mikor bekerult a kamera ele egy tabla,h magan szemelynek siman bolti aron adtak. adhatta volna annyiert mit a cseh tejet a tescoban, de nem.
emlegethetnem a kofakat is itt a kornyeken ahol elek. dragabbak mint a zoldseges (aki adozik, alkalmazottat, reszit fizet). mikor rakerdeztem csak rohogtek.
kar a kormanyt hibaztatni azert ami az emberek hibaja. a kormanynak a tamogatas hianya lehetne a hibaja.

olvastam egyszer oylat (par eve) a mezogadasagrol,h regen a TSZ-ekben kivolt osztva ki mit termeljen. most is van aki tanacsotadna, de nem elnek alehetoseggel. termelik azt amibol elozo evben hiany volt.
meghat, ha tellik 50 millios traktorra talan nincs is olyyn nagy baj...
ecceruen visszaelnek a tamogatasokkal (ismeros sok millios palyazatot nyert istallo epitesre, lett egy szep haza)

legjobb esetben is nem egyertelmu a helyzet. es a termelo legalabb annyira hibas.
jbjanos
Teljesen padlóra tették a magyar gazdaságot. Na kik?
Miért baj ha valaki rendet akar tenni végre ebben a "kurva ország"-ban?
bigyibogyo
@jbjanos: jobbik fele rend volt 20 eves is. megmondtak ki mit gondolhat ("maguk felek"), magyar termek mindenhol. jo volt?
csucsupe
Hát amennyire szinpatizáltam a Jobbikkal, annyira kezdek meginogni..Vona még tanulhat egy kis retorikát)) Mondjuk Orbántól))
reallatas
@zsolti: /tegnap, 22,24/ Azt, hogy mi a piacgazdaság, no azt még neked tanúlni kellene. Azomban úgy látom, hogy magyon kényelmesen élhetsz aminek én őszintén örülök. Tudod a teljesen szétvert mezőgazdaságunknak, s feldolgozóiparunknak, milyen az egész magyar társadalmat érintő negetív vonzatai vannak? Nagy tévedés lenne azt hinni, hogy az a baj mit eszünk, az a gond, hogy te általad dícsért piacgazdaság ilyetén mogoldásokkal tarkítottan, teljesen lezüllesztette a honi lét vidéki lehetőségeit. No politikai felhang a részemről, de aggódás a társadalomért annál több.
furfang
Miért baj az, ha a hőn áhított választék jegyében lesz egy Turul áruház lánc is? Mindenki ott vásárol, ahol akar. Némelyeknek a turul szótól elmegy a magához való józan esze is, és rögtön támad.
gondolkodo
Létesítsenek cukorgyárat, konzervgyárat és még sok más gyárat! No és honnan kerítenek rá pénzt? Igaz, tanultak történelmet, a háború utáni újjáépítéshez lesöpörték a padlást.
A sánta lovat "Turul gazdaságos"-nak kell majd nevezni?
Vona, ha européernek tartja magát, miért ázsiai országot - Észak-Korea - tart példaképnek?
reallatas
@gondolkodo: /ma, 06.55/ Na most engemet is elgondolkodtatsz, volt cukorgyárunk, jól prosperáló pl.-ul figyeld privatizál, a külföldi tulaj elad, dolgozók utcára, cukkorrépa termesztéssel leáll, a termelő paff, a vasút szállította már nem, tehát az is paff, megvesz külhonból, /de miből/ Ez csak egy szegmens. Nyilván ennél ezek a gondok sokkal összetettebbek, de képzeld el ha mindennel így teszünk. No ezen kellenne elgondolkodni! Mert egyébként a piac soha önmagát a kapitalista gazdálkodás ilyetén honi mintája szerint, önmagát beszabályozni nem fogja. De remekül kiszolgállja a külhoni érdekeket. Ebből eredeztethető az úgynevezett globál rabló kapitalizmus. Üdv.
reallatas
@csucsupe: /ma, 6.30/ No ami a retorikáját illeti igazad van! De tudod az östulok magyar azt mondja az illyesmire, nagy duma az van, de a tettekben általában nem köszön vissza. Vagy nem úgy köszön vissza, hogy az társadalom centrikus legyen. Üdv.
messzelato
@reallatas: Én nem is vitatkoznék senkivel egyszerűen egyet értek veled mert én is eképpen látom a dolgokat.Akkor is a kormányzás hibája hogy most itt tartunk.Volt itt ruhaipar,cipő készítés,pécsikesztyű,cukor és még nagyon sok minden más.A külföldi azért vette meg hogy leépítse és ezzel piacot teremtsen magaának.Hiszen ami itt nincs azt a külfölditől kell megvennünk.Ha a szabályozás nem engedte volna külföldi kézbe ezeket akkor most is lenne mindenünk és fejlettebb, jobb mint akkor volt.A Magyar föld ugyan erre a sorsra jut majd de ezt az átlagember nem érti meg.Szisztematikus a tönkretételünk.
gondolkodo
@reallatas: @messzelato: Amit leírtatok, igaz. Viszont vegyük figyelembe, hogy csak VOLT! - már NEM VAN! Ha az épületek állnak is még, a gépek, az épületgépészeti berendezések szétcincálva! Honnan kerít Vona vagy bárki is ezek rendbetételére pénzt? Az adókból. Az viszont így is kevés! Vona nem emlékszik a COCOM-listára? - vagy azt hiszi, ad nekünk nyugat gépeket saját üzletük rontására? Tőkések ők egy kapitalista társadalomban, nem pedig hülyék!
reallatas
@gondolkodo: /ma, 9.45/ Amit leírsz igaz, de ha definiálom a ma kialakult piacgazdasági helyzetet, akkor az derül ki, hogy az önös érdekű piacgazdaság a globálkaputalizmuson belül, soha működtetni önmagát nem tudja. Márpedig nálunk ma ez van! Tehát az állami beavatkozás szükséges és elengedhetetlen léte nélkül, nincs hatékony tisztes piacgazdálkodás. Nyílván a szükséges mértékben. Az önös szó ma kulcsszó, tehát ezért határozom durván meg úgy, hogy rabló piacgazdaság. A szociál piacgazdaság alapja pedig, a tisztes magántulajdonnal rendelkező vállalkozói réteg privilégiuma kellene, hogy legyen. Egyértelműen honi szerkezeti elemekkel elsősorban. A globál nagytőkét csak a profit vezérli, ami természetes velejárója, ezt nem szabad volna a gátlástalanság szintjéig elengedni. No sokat lehetne erről beszélni. Üdv.
reallatas
@messzelato: /ma, 9.07/ Igen leegyszerűsítve jól látod a kérdést! Üdv.
bigyibogyo
@furfang: nem azt mondta vona,h a tesconak allitanak magyar versenytarsat. azt mondta a tesco helyett. reszemrol mindegy, hust husboltban vezsem, zoldseget zoldsegesnel, pekarut peknel.
viszont ha bezarja a tescot durvan felmegy a kockazata a magyar befekteteseknek, aki tud menekul majd. ha nem fektet be Mo-n senki, akkor nem lesz valuta, ha nincs valuta nincs export. rendszervaltas elotti allapotok lepnenek fel.
es igen a turul, az arpadsav a orszag nagyreszenek (10millio (7 millio) - 400 000=) voros poszto. ezen mar erdemes elgodnolkozni,h miert hasznal olyan szavakat amik felboszitik a tobbseget
furfang
@bigyibogyo: @gondolkodo: olvasva a beírásaitokat szerintetek hagyni kell mindent ahogy van, ha már kiraboltak, akkor nincs mit tenni, feküdjünk le és adjuk meg magunkat az enyészetnek. Ugyan már! Valamit csinálni kell. El kell mozdulni a holdpontról. Én ezért bízom a Viktorékban, hogy megismerve a teljes lapjárást, valamit csak tudnak kezdeni a helyzettel. Vonáék gondolatai nagyon jók, de szerintem ők is meglepődnek majd, ha belelátnak a kártyákba, és a vérmes elképzelésekből visszavesznek. Minden esetre az az egyedüli járható út, ha mi kiépítünk újra valami tisztes ipart. Ha teknős sebességgel akkor úgy, de muszáj.

@bigyibogyo: Ami az árpádsávot és a turult illeti erősen túloztál a rettegők és a viszolygók számát illetően, hiszen magyar embert e kettő jelkép nem taszít, sőt. Márpedig ma még Magyarországon a magyarok vannak túlsúlyban, bár sok minden történik a létszám apasztása érdekében.
bigyibogyo
@furfang: magyar ember kiis megy unnepelni mikor ugy adodik, kiveve miota megjelent az arpadsav ujra mint magyar jelkep. azota tudja,h ahol megjelenik ott pusztitas lesz. egyaltalan nem tuloztam.a magyarok beket akarnak, es a magyarokbol kivalt szelsojobb tesz azert,h ne legyen beke.
jah es ha kirabolnak nem ugy oldom meg az ugyet,h meg az alosgatyam is kidobom a kukaba, had legyen megrosszabb.
zsolti
@reallatas: annyiban nem értek egyet, hogy ez amit te mondasz, ez VOLT. de nem jelenti azt, hogy ugyanígy működne ma is. lehetne újra pécsi kesztyű gyár persze, meg minden amit felsoroltatok, de ha nem veszi senki, akkor mit csinálsz? és most abba ne menjünk bele, hogy miért nem, meg hogy a külföldi márkákra (szinte mindenből) miért nagyobb az igény, majd a szociológusok megmondják, így alakult. ettől függetlenül még ha visszaállna minden, ahogy a régi szép időkben, nem oldódna meg semmi. nem ugyanazt kell vissza, hanem alkalmazkodni. szolgáltató ország lettünk, most épp ehhez. (de lásd Kecskemét, jönne egy autógyár, munkahelyekkel, adóval, erre utólag kiperelné alóla a területet néhány hóbortos, mert rádöbbent, hogy mégis inkább 20 forinttal többért adná oda a földjét.)
jbjanos
A lejtő előttünk, már csak a sebesség a kérdéses. A sírunk a lejtő alján vár minden magyart!
furfang
@zsolti: ez a " szolgáltató ország lettünk," lassan úgy néz ki, hogy rabszolgáltató" ország lettünk, mert ilyen kevés bérért nem tudom, hogy dolgoznak-e az Unióban pl. És már arra sem lehet hivatkozni, hogy bezzeg ott nagyobb a munkanélküliség. Nem lehet belenyugodni egy kizsigerelt, alantas helyzetbe. Innen ki kell evickélni! És egy politikustól, pláne ország vezetőtől elvárható minimum az, hogy próbáljon meg úgy politizálni, hogy az embereknek jó és egyre jobb legyen, ne pedig húzza le őket a béka s...e alá, és az legyen a fő elfoglaltsága, hogy magyarázkodjon és bűnbakot keressen mindenki másban, csak a maga tehetségtelenségében nem.Ráadásul ott van a rengeteg jól fizetett tanácsadó, és mégis csak a megszorításra, az elvonásra, az emberek belátására apelláló elszegényítés megy teljes gőzzel. 8 év nagy idő! Ez alatt nem felfelé mentünk ahogy 2002-ben igérték, hanem viharos gyorsasággal tönkrementünk. És nem a válság miatt, hanem már jóval előbb! Ezek bűnök, amibe nem lehet belepihenni, és legyinteni. Innen ki kell kapaszkodni!
reallatas
@zsolti: /ma, 13.48/ Amit írsz igaz! Nos mi is a piacgazdaság definíciója: a kereslet kínálat vezérli a piacot minden állami beavatkozás nélkül. /alapelv/ Ezen a kapitalista trendeken belül, van több féle működtetési forma. Pl.-ul úgymond szociális piacgazdaság, /lásd Németország hosszú éveken át/ Ez már nyilván azt jelenti, hogy az állam beavatkozik a folyamatokban a megfelelő mértékben. Egy nemzetállamon belül ez remekül műkögtethető is, azomban már a megváltozott helyzettel szemben állva, a globális müködtetéshez, globális válaszokat is kellene adni. Vagyis le egyszerűsítve, a kellő beavatkozásoknak is globális jelllegűnek kellene lenni. Azomban a nemzetállami érdekek ha megfigyeled ezt még meglehetősen idegenkedve fogadják. Tehát saját identitásukat gazdasági értelemben nem szivesen adják fel. No most ha én vagyok a jó gyerek egyedül, akkor jóllehet mindíg én húzom a rövidebbet. Sajnos ebből következik, hogy most már nemcsak a nemzetállamon belül teheti tönkre a globál tőke az egyes országokat, hanem a nagy hal lenyeli a kisebbet alapon, egy egész nemzetet lenyelhet gazdaságilag. Pl.-a ha végképpen idegen szekereken utazom, akkor az engem úgy rángat ahogy az ő profit érdekei diktálják. S mindezt teheti gátlástalanul, a legkisebb szolidaritást is mellőzve. Nagyon sokat kellene még beszélni erről. Had mondjak egy egyszerű pl.-át: a benzin motorok /Ottó/ működési alapelvüket tekintve mit sem változtak, legfeljebb a konstrukciós kialakításuk. Tehát az alapelvek totális változtatásához a gazdaság működését tekintve, ki kell előbb alakítani egy újj működő struktúrát. No ez a sarkalatos pont. Az önös érdekű piacgazdaság, /amihez vannak mindíg önző asszisztensek/ pedig nem a működő össz. társadalmi érdekek mentén cselekszik, kvázi ilyen alapon nem is fog soha működni. Esetleg egy szűk érdekcsoport kezeiben, ami viszont igen közönyösen kezeli a mindenkori össz. társadalom javát célzó folyamatokat. Üdv.
marlin
@furfang: Hol is van a hülyeség mélypontja??

Ugye nem vagy te sem annyira buta, hogy komolyan gondold az eddigi "parasztvakítást"??

meg egy nagyobb Orbán-posztert akarsz az ágyad fölé, azt már most is megveheted, ahhoz nem kell a Turul!! :))
orogordog
Okosok! Magyar termék, Magyar munkahely. Isten osztotta az észt de nem mindenkinek jutott. Orbán meg bolondítót sok, sok embert. 20év alatt nem csinált a nép érdekében semmit. Adunk Gábornak egy esélyt, hátha ő megteszi ami a Magyar népnek kell. Mi nem háborút, csatát akarunk, mint Orbán. Békés egymásmellet élést, törvényes rendet.
blaci
Nem hallgattátok meg Vónát alaposan,sen a cikk írója.....
Ő azt mondta:
Majd fizetnek a multik rendesen adót ,HA nem tetszik,elmehetnek....És AKKOR lesz majd Turul a Tesco helyett.....
Felesleges morfondírozni a kijelentésein....Szerintem nem kell nekik még kormányt alakítaniuk.....De legyenek bent a köztudatban és a Parlamentben is!!!
Nem árt,ha vannak olyan erők,akik kimondják azt,amit mindkét nagy párt buzgón takargatna......
A mezőgazdaságról annyit : ha ismeritek a történelmet,tudjátok hogy mióta az ipar és a gazdaság rohamosan fejlődik a világban,azóta van égető szükség nyersanyagokra és piacokra is!!! Ez vezetett az I.világháborúhoz is.....
Aztán a nagytőke rájött,hogy békés eszközökkel is igába lehet hajtani országokat...
Világbank,E.U.,Valutaalap stb.....A világot újra felosztották.....Mi újra csak piac vagyunk.....
Rajtunk és a hasonló kis nemzeteken áll,mit tudunk,merünk tenni....Vagy mit engednek....
1951
#furfang / tegnap 14:11/ Annyira jól írta le az egész helyzetet,hogy nincs mit hozzáfűzni.Az összes többi csak "hablaty",amihez egyébként nagyon "jól értünk",csak a dolgok lényegét tudjuk nagyon kevesen megérteni és megfogni!Ezért lehet velünk megtenni azt ami meg is tesznek és mi birka módjára eltűrjük.Na kérem ezen kellene már végre változtatni,ha egyszer képesek leszünk erre is!!
bigyibogyo
@blaci: avatarod hatterben mi van irva? skinhead?
gondolkodo
@bigyibogyo: (tegnap, 10:28)
Tévedésben vagy, nem a Turul, nem az Árpádsávos zászló a vörös posztó a többség szemében! Az, AHOGY felhasználják! No meg az a sok történelem-félrecsúsztatás! Árpád zászlaja háromszög alakú, VÖRÖS zászló volt! A magyar nagy forradalmakban (Dózsa, Rákóczi, 1848, 1956) sehol nem találkozni az Árpád-sávosnak mondott zászlóval. Ha tényleg olyan történelmi zászló lenne, mint amilyennek most beállítani igyekeznek, nem ott lenne/lett volna helyük?
barew7
Ügyes kommunikációs húzás: egy részletet kiragadni, és ezt mint kíváló gumicsontot közrágás céljából a félinformációkkal rendelkezőknek bedobni.
Míg a teljesen lényegtelen részleteken késremenő vita bontakozik ki, addig a dolog lényege a tény, meg valahogy elsikkad...
51kacsa
@csucsupe: Gratula! Még időben van a kétkedés!

@furfang: Nem többet kéne, hogy jelentsen a Turul, minthogy áruházat nevezzenek el róla?
bigyibogyo
@gondolkodo: oke, akkor az a baj ahogy es akik most hasznaljak :)
ez mar csak jatek a szavakkal
furfang
@51kacsa: de! Amúgy igen! Nem szabad degradálni sem a szót, sem a jelentését.
ugyeugye
@barew7: ez volt a cél. mindig a lényeges dolgokról terelik el a figyelmet - ahogy látod, sikeresen.
orogordog
@ugyeugye: Nem tudják elterelni a szót még emberek é bérért dolgoznak. Mi nem termelünk semmit. mindent kintről hozunk be és így eladjuk magunkat a nyugatnak, vagyis már eladtuk. Ezen kel változtatni, hogy ne így legyen. Orbán úr ezt már el szalasztotta
furfang
@marlin: nézz csak magad körül egy kicsit! Hátha rábukkansz! ( bocs ezt nem lehetett kihagyni!)
ugyeugye
@orogordog: szia. :)

igen, sajnos az önös érdek mindig a köz elé áll(t) ebben az országban.
marlin
@furfang: Örülök, hogy sikerült megszerezned az ágyad fölé az újabb, nagyobb Orbán posztert!!
Remélem te nem tekinted példaképnek a Deutsch (ex Für) Tamást, és nem nyergelsz át a Morvaira!!:-))
orogordog
@marlin: Vona Gábor.......................
lbs
@reallatas: A cím pimasz, antimagyar és mint ilyen reméljük hogy az efajta mocsokböffenetek jövőtől kezdve folyamatosan kikopnak a köztudatból.

Persze a Turul adott körökben félelmet kelt, mert nem fogyasztásra tenyésztett szárnyas, hanem kultikus madár és egyre többen kezdik - végre - újra tisztelni.
A Tesmann-Cohen (TESCO) neve vállalkozás "természetesen szimpi"!

Csak nekünk magyaroknak nem tetszik, hogy a lezüllesztett mezőgazdaságunk - még ilyen körülmények között is kiváló terményeit, termékeit nem tudja a magyar gazda eladni!

Elő kell írni TESCO-éknak hogy amennyiben adott kategóriában létezik magyar termék akkor elsődlegesen azt forgalmazhatja - elfogadható áron.
A forgalmazott termékeket szúrópróbaszerűen folyamatosan ellenőrizni kell minőség és eredet szempontjából. Amennyiben visszaélés tapasztalható, pl. hazai termékként külföldi kerül a polcra vagy nem megfelelő a minősége, olyan bírsággal kell sújtani, hogy az üzletláncot érzékenyen érintse!
Ha nem tetszik mehetnek, de a használ telek önműködően állami tulajdonba kerül és a kivonuló cég köteles az eredeti építés előtti állapotot visszaállítani - a helyén rendezett területet maga után hagyni.
A hülyeség - pontosabban a balgaság határa ott van, ha hagyjuk magunkra kényszeríteni az idegen szokásokat, szubkultúrákat.
lbs
@Yeromos: Hát - akkor te valószínűleg tablettás bort iszol, meg TESCO baromfiparizert, szójával érezhetően túldúsítottat - amely szója nyilvánvalóan génkezelt.
Ugyanis neked közömbös a termék előállítási helye - lényeg hogyx olcsó legyen!

Azért sajnálom azokat akik egy koszton vannak veled...
barew7
Sok beszédnek sok az alja. A jelenlegi, egy globális pénzügyi háttérhatalom által irányított világban egyetlen dolog fontos : a PROFIT! Minden egyéb, beleértve az embert, az emberi létet is, másodlados fontossággal bír! Aztán amit körítésnek kommunikálnak, az csak silány és szánalmas blabla, de sajnos a többség számára hatásos.
Wik
A hülyeségnek nincs határa, "mélypontja" ezt fényesen bizonyítja az aki ezt az ostoba hablatyolást összehozta. Az hogy "átírta" amit Vona Gábor mondott ,szemétség és rendkívül visszataszító. Inkább arról kellett volna írnia miért itt a mi kis országunkba sikerült a sok multinak megtelepedni.És lerabolni az országot. Talán a megvásárolt,korrupt politikusainkkal akik mindent eladtak, akik saját zsebre dolgoztak, loptak, csaltak, hazudtak. Akik olyan adókedvezményeket,területeket adtak az ideérkező un."befektetőknek" amit sehol a világon nem kaptak volna. Na de ezekkel a dolgokkal miért is foglalkozna ?? Hiszen csak az országunkat adták el ! hiszen csak az ipart és a mezőgazdaságot számolták fel, hiszen csak a közlekedést és az oktatást küldték a bányászbéka segge alá. Nem ezzekkel a dolgokkal nem foglalkozik az ostoba állatja,inkább azzal van elfoglalva hogyan forgassa ki amit a V G mondott.
Wik
Csak halkan jegyzem meg , hogy néhány "szomszédunk" nem engedte be a TESCÓ-t és a többieket: Nem engedte a világ szemetét behurcolni,védte a saját iparát,mezőgazdaságát Lásd !!! SzLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, LENGYELORSZÁG. Fut is a szekerük rendesen !!
kiscserkész
Végig olvastam a topikot hát nagyon nehéz hozzászólást formálnom. Talán csak annyit tudnák mondani igazából azok, tudnak különbséget tenni a hazai és TESCO termék között, akik már mindkettővel kapcsolatba kerültek. Én csak hazai terméket fogyasztok magam által nevelt jószágot, általam megtermelt, zöldséget, gyümölcsöt eszem. Mikkor a nagyvárosi barátaim meglátogatnak és megkóstolják, a felhozatalt ők mondják „ez nem TESCOS ám”. Ez önmagáé beszél. Én csak olvasgatom ezt is, azt is és arra a következtetésre jutottam, hogy amit a nyugati boltokba, mint a TESCO is leszednek a polcokról, mint hulladék, azt a magyarokkal, mint eledel meg etetik. Már azokkal, akik ilyen helyeken vásárolnak. De mindenki maga döntse, el mit akar fogyasztani, én döntöttem. Maradok a hazai általam megtermelt dolgoknál. Annak viszont örülök, hogy Vona Gábor országjáró körútján megtapasztalta a hazai termékek izét, és ragaszkodik hozzá. Ezeket csak olyanok tudják megtapasztalni, aki nem, szégyellnek egy vidéki ember asztalához leülni és fogyasztani az eléjük tett ételekből. Sajnálkozva mondom, de az itt hozzászólók többsége vagy egyátalá, vagy már nagyon régen találkozót ezekkel a haza i termékekkel, ízekkel és nem tudják, hogy ma elég annyit feltüntetni a csomagoláson, hogy megfelel a magyar minőségnek. Ettől kezdve lehet az Kínai, Osztrák, mongol, vagy Szigetszentmiklóson, gané dombon készült termék is. De hogy ahhoz a minőséghez, vagy ízhez, amit én fogyasztok, még csak köszönő viszonyba sincs. Én támogatom a hazai termékek mimnél nagyobb arányú megjelenítését akár a piacokon, vagy akár a boltokba.
ugyeugye
@benhur: jó olvasni ízes soraidat! annak külön örülök, h megszólalt egy igazán érintett ember is. abszolút igazad van. az én családom is a hazait fogyasztja. igaz, több utánajárás, mint beszaladni a multihoz, de mindennek íze, zamata van.
az egészséges mértékű nacionalizmust pedig igazán nem tartom problémának, főleg, ha egészségesebbek leszünk a termékektől. hogy a gazdasági oldaláról ne is szóljak. amúgy meg nem napjaink problémája, de ahogy fogynak az olajkészletek és majd nem lesz tanker a banánszállításhoz, hú de jó lesz a hazai alma, körte, ribizli meg a többi. ha nem hagyjuk, hogy szétdózerolják!

ja és a magam részéről zárszónak - van egy örökérvényű mondás: amit eszel, azzá leszel. mindenki fűzze fel magának oda, ahová szeretné. üdv!
kiscserkész
@ugyeugye: Örülök neki, hogy te is a hazai termékeket részesíted előnybe a „TESCO GAZDASÁGOSSAL” szembe. Tudod egyszer, kétszer hoztak a gyerekek ilyet, olyat onnan, de mikkor megkóstoltam úgy döntöttem inkább a kutyámnak kedveskedek vele. De mikkor megkóstolta ő is és kérdő szemekkel nézet rám, amiből azt olvastam ki, hogy már csak ezt érdemli. Akkor mondtam ilyeneket többet ne hozzatok. Biztos vannak ott jó dolgok is, de én maradok a szokásaimnál. Hol vannak azok a kis húsboltok, fűszeresek, trafikok, zöldségesek, amik egykoron minden faluba, városba jelen voltak azok a kedves eladok mindenkihez volt egy, két kedves szavuk. Nagyon örülnék, ha inkább ezeket hoznák vissza. Nagyon padlóra küldték ezt az országot. Én örülök neki, hogy azért vannak még ilyen Vona félék, akik mind ezt jól látják és tenni akarnak érte, ellene.
topapa
@benhur: Még eddig nem jöttem rá, hogy honnan olvastad ezeket a dolgokat, mert nem ártana megnevezni az alkotót. Picit megvisel fogalmazványod közepe, meg az eleje és a vége. Én is támogatok minden normális termék terjesztését és fogyasztását, de most is robbant a legszuperebb bortermelő hordója Egerben. Ez érvényes lehet a sárgarépa projektre is. Így gondolom én.
@ugyeugye: Lenyűgöz az utolsó másfél sor! Üdv.: topapa
orogordog
@topapa: Nem érted, vagy nem akarod érteni a lényeget. Minőségi Magyar terméket a polcokra s.t.b..............
kiscserkész
Nem értem a kérdésed, de nem is töröm magam, hogy megértsem. De látom, vannak, akik meg érették a gondolataimat.
A boroshordóról megy annyit. Majd ha egyszer lesz egy olyan összetételű parlamentünk, aki nem az általad említet gaztetteket legalizálja, hanem az ilyeneket teljes vagyonukkal kötelezi a tisztességre, akkor majd nem történek ilyenek. Én azért nem vagyok meglepve az általad említett esetem, mert az egész elmúlt húsz év erről szól (t).
ugyeugye
@topapa: Kínából is jött nem is akármilyen mérgezett édesség. emlékszel? - az, h megbukott egy magyar borász - tudod, a lónak is három lába van, meg egy fecske... :)))
én akkor is a hazaiban bízom. mert a magyar paradicsomnak paradicsom íze van, a görögdinnye pedig olyan édes, mint a méz.
persze legyen a polcon más is, aki a hipermarketben érzi jól magát, vegye, egye ott/onnan. ne legyünk álszentek, nyilván pénztárca kérdése is ez. de azonban amilyen mértékben módszeresen kiszorírtották a magyar termelőket a piacról, az azért elgondolkodtató.
ugyeugye
tudom vagy de vagy azonban - elnézést, elragadnak az érzéseim. ha magyar terményekről van szó, talán bocsánatos bűn.
kiscserkész
A lényeg az. A külföldi barátaim tájékoztatása, valamint a külföldi szabványok ismertébe, míg kint külföldön ugyanabba tartozó áruház láncolatba teszem, 3 napig lehet az adott áru a polcon, az után frissre kel cserélni. Addig nálunk addig marad a polcon, míg el nem fogy. De amit ott kint levetek addig még nálunk ahol átcsomagolva újra nem tudták értékesíteni, addig ott ment a hulladékba. Engem ennek a valódiságáról nagyon is meggyőzött mind az a bemutatott raktárak ott B.Pest alatt ahol éppen az ilyen termékek átcsomagolása folyt. Nyugaton 2 évig lehet lefagyasztottan tartani a húskészletet az után csak állati eledelnek lehet felhasználni. Nálunk 5 évig lehet fagyasztva tárolni ebből ered, hogy két év után a nyugati állateledelből lesz átcsomagolás után a magyarok élelme. Miért vásárolták fel a húsüzemeinket? Éppen az ilyen behozatalok feldolgozása miatt. Vágóállat nincs az országba, de a kerítés is kolbászból van. De akinek ez tetszik, ez kel, jó étvágyat hozzá. Kedves „topapa” neked is. Szuverén dolgod eldönteni, hogy melyiket választod. Hiszen demokrácia van. Ha valaki valami jót kínál, azt mindjárt a rossznak kell beállítani. Akinek nem kell a „Turul” áruház az jár a „TESCO GAZDASÁGOSBA”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.