Mindössze kilenc ország szavazott a palesztin ENSZ-státus felemelése ellen New Yorkban: Izrael, az Egyesült Államok, Csehország, Kanada, Palau, Mikronézia, Panama, a Marshall-szigetek és Nauru. A döntés történelmi siker a palesztinoknak. Ez a történelem maga. A hivatalos izraeli érvelés szerint – amelyet persze Hillary Clinton is magáévá tett – nem a New York-i ENSZ-székház üléstermén keresztül vezet az út a palesztin állam létrehozása felé, hanem ahhoz közvetlen tárgyalásokra van szükség Rámalláh és Jeruzsálem között. Jichak Samir korábbi izraeli miniszterelnök híres volt arról, hogy a tárgyalásokat előkészítő egyeztetéseket is olyan hosszúra húzta, hogy okafogyottakká váltak maguk a megbeszélendő kérdések. Azt is mondta még zsidó gerillaként a brit megszállás elleni harc során, hogy a terrorizmus a politikai harc része, és semmiféle moralizálás nem akadályozhatja ezt a küzdelmet, hiszen a hazáért ontják vérüket. Ezt a vélekedést bármelyik Hamász-aktivista azonnal magáénak...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Mi volna a kívánatos Izraelnek? Egy állandóan tárgyalásokra járó palesztin csapat, amellyel jókat lehet vitázni a fontos kérdésekről. Menekültek visszatérése? Abban nem engedünk, Izrael a zsidóké. Jeruzsálem? Az a mi fővárosunk, egy és oszthatatlan, a nagyvilág, amely nem ismeri ezt el, tehet egy szívességet."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.