Drámaian megemelkedett tavaly a politikai indítékú letartóztatások és bebörtönzések száma Kubában egy független emberi jogi szervezet szerint, amely "igazi reformok hiányában" az idén is növekedést jósol. Az emberi jogok kubai bizottsága nevű szervezet éves jelentése szerint 2010-ben 2074, tavalyelőtt 4123, tavaly pedig 6602 ellenzékit tartóztattak le politikai okokból. A szervezet egy illetékese a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a jelenség egyfelől a lakosság növekvő elégedetlenségét mutatja, másfelől pedig azt, hogy a kormány fokozza erőfeszítéseit az ellenzéki mozgalmak háttérbe szorítására. Az elégedetlenség fő oka a szegénység és a kilátástalanság - tette hozzá Elizardo Sánchez.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az országot közel öt éve irányító Raúl Castro ugyan piacorientált gazdasági reformokba kezdett, de Sánchez szerint ezek nem javították az életszínvonalat és az emberi jogok helyzetét a szigetországban. A jelentés szerint emiatt az idén is növekedni fog mind az elégedetlenség, mind a letartóztatások száma."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.