Mészáros Lőrinc cége múlt évi bevételének közel 20%-át vette fel osztalékként, míg 225 alkalmazottja összes bérköltségére a bevétel 3,5%-át fordította. Mészáros 800 milliós osztalékot vett fel egyik cége múlt évi 4,6 milliárdos bevétele után. Ez az összeg csak kicsivel kevesebb, mint a cég 2010-es teljes évi bevétele. A vállalkozónak állítólag két másik cége is van. A Mészáros és Mészáros Kft 225 alkalmazottja fejenként és havonta átlagosan 58. 166 forintnyi bérköltségbe fájt a cégnek az elmúlt évben. Bérekre és az ahhoz kapcsolódó adókra és járulékokra a cég 157 millió forintot költött 2012-ben. Az osztalék, amit a gázszerelőből lett vállalkozó felmarkolt, cége múlt évi bevételének majdnem 20%-a volt. A bérköltség, amennyibe 225 alkalmazott munkája került a cégnek 2012-ben, a bevétel 3,5%-a volt.

Forrás: maria.blog.hu
Feltöltő: No_Fidesz_No_Problem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Ezek után kárálhat Orbán, hogy a gonosz multik hogyan szipojozzák ki a magyar munkaerőt... A legutolsó Tesco árufeltöltő többet keres, mint itt a haverjánál az alkalmazottak...

Ja és mi van az "extraprofittal", amit manapság szokás lenyúlni a cégektől? A 800 millió az nem extraprofit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wolk
"csed

Nem azokkal a "gazdagokkal" van a baj, akik a profitjukat visszaforgatják a vállalkozásaikba, ezzel is új munkahelyeket teremtenek. Hanem azokkal, akik a gazdasági főlényüket igyekeznek a politikai hatalom megsegítésére fordítani, ezzel jó zsíros befektetésekhez jutnak "mélyen leszállított árakon", s a különbözeti hasznok pedig landolnak a Kaymán szigeti bankokba!

A nagy halakból - szerencsére- nem sok van, bár ezek is több száz milliárdos kárt okoznak. Szerintem a második vonal a katasztrófa! Ők azok, akik még nem kerültek az uborkafa tetejére, s nagyon szeretnének ott lenni!

A még nem túlzottan nagy jövedelmeiket szeretnék növelni. Ehhez a politikai tőke a cél. S ezek már rendelkeznek valamiféle politikai tőkével.

Kikre gondolok? Pl. a felcsúti polgira, a ma még nevesincs haveri körök vezetőire.

Mi lehetne a megoldás?

Az ilyen politikai segítséggel kapaszkodókat szoros ellenőrzés alatt tartani, s ha a profitjukat nem visszaforgatnák, hanem offshore bankokba irányítanák, elvenni tőlük mindent, büntető eljárást indítani ellenük. Mert a mostani földbuli hektáranként min. 70 ezret hoz a konyhájukra, s ráadásul eus pénzekből.

Nem gondolják azt, hogy az EU megunhatja ezt, és elzárja a pénzcsapot? Jön a bünti, amit persze az adófizetők pénzéből egyenlítene ki a "drága" kormányunk!
Nem tudom, miért nem számolja ki a kormány, hogy az ilyen elsibolt pénzekből mennyi új munkahelyet lehetett volna teremteni!"
Sede
megteheti, nem kell tartania a NAV revizorok megjelenésétől.
mert ő "egyenlőbb" az egyenlőknél...
leszúrt rittberger
Ezek után kárálhat Orbán, hogy a gonosz multik hogyan szipojozzák ki a magyar munkaerőt... A legutolsó Tesco árufeltöltő többet keres, mint itt a haverjánál az alkalmazottak...

Ja és mi van az "extraprofittal", amit manapság szokás lenyúlni a cégektől? A 800 millió az nem extraprofit?
nyanya001
Kína lett az első számú példaképük !
Többször jártak ott "tanulmányúton "
Dr. Felipe
Á itt aztán nincs kizsákmányolás á nincs. Itt nemzeti együtt kurmányzás van meg nemzeti együtt működés. Kinek egy tál rizsa kinek 800 milla ez így igazságos ez a rendszer ahogy a csuti szörnyeteg mondta mert ők aztán ilyen igazságos rendszert építettek nekünk.
wolk
Ferenc pápa a szolidaritás kultúrájának szükségességéről beszélt az önzés és az individualizmus világában. - Soha ne fáradjunk bele abba, hogy egy jobb, igazságosabb világért dolgozzunk - szólította fel a világot, a politikusokat, az állami hivatalnokokat és persze a vállalati szférát a pápa, aki kezdettől fogva a társadalmi egyenlőtlenség elleni harcra buzdított.
coyote3
Apám ez az ember egy zseni! Hogy a bánatban csinálja ezt a 3,5 %-ot?
JAJMÁR
@coyote3: Ez az ember nem zseni! Igazolja azt, amit én gondolok a nagy magyar gazdagokról, hogyan fogják ők visszaforgatni a nyereségüket. Mert ugye a multikat el kell zavarni, vissza kell venni ami a mienk. A "mienk?"
Csúnya dolog, de én jobban bízom a multikban, pedig jó tapasztalatom velük sincs, de őket legalább az állam tudja ellenőrizni, az adó pedig valóban visszakerül az állami körforgásba.
Polygoner
Ez immár, szokványos megoldás Magyarországon!
ujbuda
@wolkgondolod h, ezek uj melohely kisalakitásán törik a fejüket???
wolk
2013. augusztus 8.19:26@ujbuda: Ez eddig nem jutott eszembe.
bretagne
@Dr. Felipe: És még örülhetnek, hogy egy marék rizsért dolgozhatnak! Őrület!
Dr.luigilongo60
Oszt meg minden kizsákmányolás a csúnya multikra és a bankokra van fogva,persze kik oltják emígyen a a népet?
A magyar kizsákmányoló újgazdagok jó része politikai támogatással.
Dr.luigilongo60
Mennyire volt felháborodva a fél ország Fletó 100-120 milliós osztalékán annó,most meg ugyanazok hallgatnak,mint szar a gazban.
Fletó ráadásul az államtól kapott fizetését sem vette fel.
Ez a csuti tahó meg tutira felveszi a polginak járó fizetését is.

Ébresztő zemberek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.