Visszatérésre kényszerült kedden a Lufthansa légitársaság Münchenből Budapestre tartó járata, mert egy kitoloncolt menekült rátámadt egy utaskísérőre.

A koszovói férfi röviddel a felszállás után megfenyegetett, majd megtámadt egy utaskísérőt, aki könnyebb sérülést szenvedett. A pilóta az incidens miatt visszafordult.

A felső-bajorországi rendőrparancsnokság közleménye szerint a támadó egy 28 éves koszovói állampolgár volt, aki Magyarországon nyújtott be menedékjog iránti kérelmet, majd Németországba utazott, ahol őrizetbe vették. Az ügyében hozott határozat alapján rendőri kíséret nélkül szállították volna Budapestre.

A férfi, aki valószínűleg meg akarta akadályozni a kitoloncolását, egy törött borotvapengével fenyegetőzött, és a nyomozás első adatai szerint sakkban tartott és megsebesített egy 50 éves utaskísérőt. Amikor a 82 személyt szállító repülőgép kapitánya értesült az incidensről, úgy döntött, hogy visszatérnek Münchenbe. Leszállás után a gépet kiürítették, csak a koszovói férfi, a pilóták és az utaskísérő maradt a fedélzeten. A repülőtéri rendőrség egy tolmács segítségével felvette a kapcsolatot a férfivel, akit végül őrizetbe vettek. Az incidensben két további utaskísérő is könnyebben megsérült.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@csip-csop: Egyik haver légiutaskísérőként dolgozott a Malévnál. Ő sszzttyyyúúúúárd volt. A s(z)tyúúújáárdessz pedig nem magyar szó. A recepciós sem portás. A konyhás néni pedig közétkeztetési referens. Én pedig buszvezető vagyok, nem sofőr, ami személyszállításért felelős logisztikai VEZÉREZREDES!
csip-csop
@Fradigege: a sztyuardesz szò az internacionale szò, aki mindenki a vilàgon megèrti.
èrdeklod meg.
Fradigege
@csip-csop: Ha a kapu.hu szótárba beütöd: stewardess(sztyuardesz)=légikisasszony vagy légiutaskisérőnő.
csip-csop
@Fradigege: a fèrfiakra ius aztmondjàk, hogy styuardesz, ott nincs megkulomboztettve hogy no vagy fèrfi, de nemmegyek a kapu.hu-ra mert èn màs szotàrokat nèzek, ès a kapu-ba nem igen lehet megbizni.
csa-csa
@csip-csop: aztán tudasdd másokkal is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.