A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap a csütörtöki számában közölte Orbán Viktor miniszterelnök írását Helmut Kohl volt német kancellár új kötetéről.

A FAZ Nem hurrá-európaiak címmel közölte Orbán Viktor írását, amely magyar nyelven szombaton jelent meg a miniszterelnok.hu oldalon Aggodalom Európáért címmel.

A FAZ a kormányfő írásából kiemelte, hogy az európai egység eszméjében "nincs semmi utópikus", és "nagyon is gyakorlatias" gondolat, amely "éppen a huszadik század veszélyes és bukott utópiáival szemben született meg".

A miniszterelnök Helmut Kohl Aggodalom Európáért – felhívás című könyve alapján készült írásában egyebek között kifejtette, hogy osztja a volt kancellár meglátását arról, hogy "a béke és a szabadság Európa lételeme, egyúttal az előfeltétele minden másnak: demokráciának, emberi jogok védelmének, jogállamnak, társadalmi stabilitásnak és jólétnek, az Európáért és a világért viselt felelősségünknek".

Hozzátette, hogy "a nagy német politikus" kötetét "mindvégig az a gondolat hatja át, hogy Európa közös sorsunk, közös felelősségünk, amelyet értelem- és érzelemvezérelten kell alakítanunk".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
Hát ha osztja a volt Kancellár véleményét , akkor miért háborúzik folyton ?!
Hogy beszélhet az emberi jogok védelméről egy olyan ember, aki mindent elkövet, hogy emberek millióinak jogait miképp nyirbálja meg ?! Miről beszél ez az ember ?!
Egyáltalán hallja amit mond ???
világlátó
Azt ugye senki nem hiheti, hogy ő írt egy cikket a neves lapba. Amilyen zagyva a hebehurgya gondolkodása, bizonyára nem adott ürügyet arra, hogy " kiválasszolják " a német médiákból.
Haragszom rá, mert annak idején többet is eltanulhatott volna atyai mesterétől Helmut Kohltól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.