Halálosan megsebesített két rendőrt, majd magával is végzett egy fegyveres férfi New Yorkban.

A járőrkocsiban ültek, amikor a 28 éves Ismaaiyl Brinsley közvetlen közelről mellkason lőtte őket. A férfi aztán a közeli metróállomáshoz menekült, ahol végzett magával. Három éve nem lőttek agyon rendőrt szolgálatteljesítés közben a városban.

Kivégzett két rendőrt New Yorkban egy ámokfutó

Brinsley-nek már korábban is volt priusza, többek között rablásért, és egyszer a barátnőjét is hasba lőtte. A férfi korábban közösségi oldalakon jelezte, hogy mire készül, és a baltimore-i hatóságok ki is küldtek egy figyelmeztetést, de ez nagyjából a merénylettel egy időben érkezett meg New York-ba.

A hatóságok szerint nincs ok feltételezni, hogy terrorista támadás történt. New York polgármestere, Bill de Blasio ugyanakkor azt mondta, egyértelmű, hogy a két rendőr ellen kivégzésszerű merényletet hajtottak végre.

Obama elnök szerint nincs mentség a történtekre. Arra kérte az amerikaiakat, hogy utasítsák el az erőszakot, és imákkal támogassák az áldozatok hozzátartozóit. Az elnök szerint a rendőrök az életüket kockáztatják azért, hogy szolgáljanak és megvédjék a közösséget, megérdemlik a tiszteletet és a hálát.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@csa-csa: ma, 16:56
Nem kamu. Pár éve történt 2, 3? egy fiatal néger gyerek felhúzta a kapucniját a fejére csak úgy, ezt a rendőrök agressziónak tekintették és lelőtték.
csa-csa
@tivoli: biztos így volt, akkor ez már enyhén szólva is túlkapás!
ez esetben kapucnit a fejükre és lelőni!
egyébként tényleg nem tudhatod a bűnözők mit akarnak kikapni a zsebükből!
akkor viszont vagy Te vagy pl. a tetves kis tolvaj! hát inkább az utóbbi!!
karácson vagy nem, gyűlölöm a bűnözőket, különösen a gyilkosokat! egyik mocsadékért sem kár!
tivoli
@csa-csa: ma, 17:19
Ami most ott megy, tiszta paranoia. Mindenki fél mindenkitől. Nem szeretnék Amerikában élni.
csa-csa
@tivoli: ami itt megy az is!! azért kipróbálnám egy pár évre valami jó gazdag környéken helyen. Egyébként szívünk csücske Liechtenstein!!
tivoli
@csa-csa: ma, 17:44
Szerintem mostanában sehol sem biztonságos, csak van hol jobban, van hol kevésbé. Azért itt még nem lövöldöznek rendőrök és rendőröket másnaponta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.