Jogerősen megnyerte az OTP Bank Nyrt. azt a 80 millió eurós kártérítési pert, amelyet Montenegróban indított ellene egy cég – közölte a bank hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján. 

A DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég keresetét minden fórumon teljes mértékben elutasította a bíróság, és az OTP alperes javára döntöttek. Az ítélet jogerős, az OTP Bank Nyrt. a pert lezártnak tekinti – olvasható a közleményben.

A per 2013 szeptemberében indult a Bijelo Polje Kereskedelmi Bíróságán, Montenegróban.

Az OTP Bank 2013. szeptember 17-én a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy Montenegróban a fafeldolgozással foglalkozó DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég 80 millió euró pertárgyértékű kártérítés iránti pert kezdeményezett ellene.

A pénzintézet még 2007-ben arról adott tájékoztatást, hogy az OTP Bank és a 100 százalékos tulajdonában lévő montenegrói Crnogorska Komercijalna Banka (CKB) novemberben két, közel 90 millió euró összértékű projekthitel szerződést írt alá. A Vektra Montenegro az 53 millió eurós 10 éves futamidejű hitelt az érdekeltségi körébe tartozó pljevljai Vektra Jakic átalakítására és modernizálására kívánta fordítani az akkori közlés szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.