A Fidesz-közeli PestiSrácok oldal is elővette ma a kormányzati plakátok szereplőit, akik közül a rezsicsökkentéses hirdetményen szereplő idősebb nő igencsak ki van akadva az internetre.

Van az a pont, amikor megálljt kell parancsolni, és amelyet nem lehet átlépni. A kormányzati plakátokon szereplők közül többünket is beazonosítottak, megtaláltak az interneten, a közösségi oldalakon, és egyikünket sem kímélik. Folyamatos a mocskolódás, a plakáton látható kisgyermekes családnak is nekiugrottak, amely a legnagyobb aljasság. Az ellenplakátok készítői ellopták az eredeti hirdetményeket, és átírták az azokon szereplő feliratokat. Az én arcommal futó eredeti plakáton például a sokat spóroltam a rezsicsökentéssel szöveg szerepelt, amelynek már több tucat átirata terjed piszkosul a neten

- panaszkodott a nő, aki azt is elmondta: minimum egy bocsánatkérést vár a képeket leközlő újságoktól, de az is lehet, hogy pertársaságot alapít a többi érintettel és bíróságra viszi az ügyet.

Az internet perelésén gondolkodik a kormányplakát szereplője

A PestiSrácok egy ügyvédet, Balsai Istvánt is megkeresett, aki azt nyilatkozta, a plakátok szereplői nem minősülnek közszereplőnek.

Képmással való visszaélést követtek el azok, akik ezeket az ellenplakátokat feltették az internetre, mert az eredeti, kormányzati plakátokon szereplők hozzájárulása nélkül nem lehetett volna a fotóikat felhasználni. Ezzel személyiségi jogsértést követtek el, amelyet azzal súlyosbítottak, hogy az újraértelmezett plakátokon dehonesztáló szöveget adtak a szereplők szájába

- fejtette ki.

Balsai szerint bár a képek eredeti készítőit nehéz beazonosítani, de azok is perelhetők, akik ezt közreadták és a bírósági gyakorlat alapján az érintettek akár több százezer forintos sérelemdíjat is kaphatnak.

Lapunk az eset kapcsán megkereste a TASZ-t is. Dojcsák Dalma jogász szerint bár valóban képmással való visszaélést követtek el a mémek készítői, amik sérthetik a személyiségi jogokat, de a szólásszabadság védelme ezt felülírja.

A TASZ egyébként nemrégiben nyert pert, melyben a bíróság kimondta: a bevándorlás-ellenes óriásplakátok letépése nem minősül szabálysértésnek, hanem belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Freewolf: Természetesen szoci politikusok bohócként való ábrázolása az rendben van ugye,esetleg bábuik akasztgatása is,vagy az nem parasztság?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Toby: ma, 09:33
Én is pont tegnap figyeltem fel rá! Valahogy így mondja: mióta rezsicsökkentés van, több mint 100 ezer forintot spóroltam évente. Kérdeztem is férjemet, hogy mondta évente?
Ergo, a @va több mint egymillió forintot fizet ki rezsire!!! A közmunka bér 576 000 ft egy évbe.
Na ebből spóroljon meg több mint 100 ezer rezsit, a büdös dög!!
Amúgy tök fölösleges, akinek bizonyítani akarnák azok úgysem hisznek nekik, akik hirdetik,és hiszik a jólétet, azok meg plakát nélkül is hiszik, hogy a szart, ha felteszik a polcra az lekvár.
Toby
@micfild: Meg szépen font nemzehy kenderkötél ! Az jár neki !
human
@Toby: Biztos több lakása van és télen kényelmesen el van a 25 fokos lakásban, mert nem szeret zokniban és pulcsiban flangálni otthon. Orbán azokat támogatja, akik nem szorulnak rá és azokat hagyja a gödörben akik szerinte már úgyis menthetetlenek, tehát nem is kell velük foglalkozni.
emerencia
@eszegfu: Én is idős munkavállaló voltam már akkor is, amikor a munkáltatóm kötelezően a mindenki által látogatható nyílt térbe kitette a fotómat és egy olyan személyes adatomat, mely csak a személyi anyagomban szerepel. (A munkaszerződésemben nem.) Évek óta ott van, nagyon szégyellem magam miatta mert el kellett viselnem néhány szánakozó és degradáló megjegyzést. :( A minimálközeli béremért kénytelen vagyok ezt is eltűrni. (Külön pénzt nem kaptam miatta egy fillért sem.) Idősen már nem tehetek ellene semmit mert különben kirúgnak. Teljesen mindegy hogy jogellenesen vagy jogosan veszítem el az állásomat, aligha tudnék másikat szerezni. Egy munkaügyi per pedig 2-3 évig eltart és a végén legfeljebb egy évi béremet kaphatom meg kártérítésként, ha sikerül egy jó ügyvédet találni. Túl nagy ár lenne az egy életen át összekuporgatott kevéske megtakarításomat erre költeni. (És még lehet, hogy nem is lenne elég.)
eszegfu
@emerencia: Őszintén sajnálom, hogy türnöd kell ezt! A kettő ügy között nyilván egyetlen különbség van, hogy ők vállalták, Te viszont nem! Továbbá azt is felmérted: ha pereskedsz ez Neked mibe kerül, vagyis gondolkodtál. Ők ezt sem tették meg, de még nem késő... én biztosan ezt a helyzetet nem "élezném" tovább.
nezelodo
Ez a nő, ahogy a többi jól fizetett csókos, büszkén hirdeti, hogy százezret takarított meg a rezsicsökkentéssel. Na akkor mennyi a nyugdíja, ha csak a megtakarítás ennyi? Vele bizonyára nem esett meg mint az én lakhelyem térségében sok ezer családdal, hogy a szolgáltatás árát felemelték 33 %-al és ebből engedtek valamennyit a számlán színes mezőben dicsekedve a jótéteményükkel! Hazug vagy nyugger a megbízóddal együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok