A belga bíróság megelégelte, hogy a Facebook még azokat az internetezőket is figyeli, akik nem tartoznak a felhasználóik közé. A hatóság 48 órát adott arra, hogy a közösségi oldal ezt befejezze, mellé pedig egy olyan büntetési tételt helyezett kilátásba, ami még a Facebook óriási profitja mellett is kimutatható lehet – tudósít a hvg.hu

A Facebook azokat is figyeli, akik nem használják – hatalmas per kezdődik

A Datr nevű cookie, azaz online nyomkövető 5 éve képes arra, hogy azoknak az internetezőknek is figyelje, akik nem is regisztráltak a Facebookon. Ehhez elég egyszer egy facebookos oldalra kattintaniuk és már be is épül a nyomkövető, amely például méri, hova kattintanak, mennyi időt töltenek az oldalon és milyen más oldalakat látogatnak.

Belgiumban ezt elégelte meg a bíróság és hétfőn arra kötelezte a közösségi oldalt, hogy állítsa le a virtuális kémkedést azoknál a belga embereknél, akik nem a felhasználójuk és ebbe nem egyeztek bele. A Facebook szerdáig kapott erre időt, ha pedig nem tesz eleget az utasításnak, minden egyes nap késlekedésért 250 ezer eurós (78 millió forinttal) büntetést kell fizetnie.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Ahogy a kormány is megfigyeli a nem kívánt ideológia irányában elkötelezett, és egy bizonyos (Kubatov) listán a nem hívőként regisztrált "felhasználókat".
Oda se aprópénzt fizetnének egy ilyen ítélet után.
sokanvagyunk
Milyen könnyen fel lehetne tölteni az államkasszát itthon is.
Jankó123
Ahogy a kormány is megfigyeli a nem kívánt ideológia irányában elkötelezett, és egy bizonyos (Kubatov) listán a nem hívőként regisztrált "felhasználókat".
Oda se aprópénzt fizetnének egy ilyen ítélet után.
kamazuka
Különös!
Sosem érdekelt, ki figyelhet meg.
Desischado
@Szeparepa2: Azt hogyan kell? Írd már meg nekem lécci! Előre is köszi!

Nálunk is ez megy, fogadok! A kormány mindenkit figyel, példa erre az a hölgy, akit be is perelt valamelyik fideszes önkormányzat! Rohadékok!
fekete
Facebook,Twitter,Linked In-A nyugati butitoi ezek az oldalaK.a SOK LOKOTT leirja,
hogy mikor is volt nagy WC-en vagy kiss WC en.Kozben pedig le lopjak az adataidat,majd jo penzert tovabb adjak.Az egy sem normalis,akik ezekre az oldalakra BELEPNEK! a sok
nagy okos,ORBAN IS kirakodik a facebookra,hogy mikor is a'sitozott hetfon reggel! A sok
tolho pedig vissza hobolog!Ha jol tudom,Obama is most nyitott lapot a facebookon! Epp ideje,mert 1-ev mulva vege az ingyen eloskodesnek! Nem eleg nekik a sok radio,TV adok
csatornaja,nekik nagyon fontosak ezek a hulyito,oldalak,mivel erre van rakapcsolva a vilag
hulyejei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.