A belső határőrizet nélküli schengeni övezet fenntartásához elengedhetetlen a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló állandó mechanizmus – jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a törvényhozás alsóházában (Bundestag) elmondott beszédében.

A kancellár a 2016-os német költségvetés általános vitájában felszólalva kiemelte, hogy szerinte a schengeni rendszert ugyanúgy tovább kell fejleszteni, mint a gazdasági és monetáris uniót, vagyis ki kell teljesíteni az integrációt.

A schengeni szerződés révén az övezet tagjai bizalmi alapon az EU külső határain fekvő tagországokra ruházták át a határőrizet feladatát, de nem tették meg "az utolsó lépést", nem gondolták végig, hogy miként kell eljárni válsághelyzetben, amikor nyomás alá kerülnek a külső határok, és nem döntöttek arról, hogy miként kell válaszolni egy ilyen kihívásra – vélte Merkel.

A válasz a menekültek "szolidáris" elosztása és egy állandó menekült-elosztási rendszer, ez biztosíthatja a schengeni övezet "tartós fennmaradását" – fejtette ki a német kancellár.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Markel te mar att huztad a Shengent es keso mar az Achtung -oza's!
kamazuka
Így van!
Nem a a tagországokat kell felzárkóztatni,hanem a kvótarendszerrel fenn kell tartani a belső társadalmi feszűltségeket.

Te,európa parazitája!
bakegya
JÓL VAN VICCTOR ORBÁN!!!-A MAGYAR REFORMOKAT VICCTOR ORBÁN JÓL MŰKÖDTETI!-jönnek vissza az oroszok és a kis kínaiak.(melyik hitközséghez tartoznak is ezek???)-HAJ RÁ ROMÁNIAI MAGYAROK-A TÖBBI MEG meg VAN VÉDVE.
Feraj49
Most eggyel több diktátorunk van ! Csak nem ezt hozta a Mikulás ? Van már még olcsóbb munkaerő mint a magyar / meg a volt szocialista országok polgárainál /! ? Ja a piac azért kell ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.