Amennyiben Németország és Ausztria szigorít a migránsok fogadásán, a szlovén kormány azonnal ugyanolyan intézkedéseket vezet be, mint nyugati szomszédai – jelentette a szlovén sajtó vasárnap.

A szlovén kormány vasárnapi közleményében azt írta: Ausztria a schengeni szabályok értelmében bevezetheti határain az ellenőrzést, ha úgy ítéli meg, hogy a migrációs helyzettel összefüggő körülmények veszélyeztetik az ország nemzetbiztonságát, de ezt minden esetben be kell jelentenie az Európai Unió (EU) tagállamainak és az Európai Bizottságnak (EB).

A szlovén kormány Werner Faymann osztrák kancellár az Österreich című osztrák lapnak adott interjúban elhangzottakra reagált, miszerint Ausztria ideiglenesen hatályon kívül helyezi a schengeni megállapodást, minden menekültet ellenőriz a határon, és a gazdasági menekülteket visszautasítja.

A szlovén kabinetet nem lepte meg Faymann bejelentése, ugyanakkor szerinte Bécsnek meg kell magyaráznia, hogy miért kívánja hatályon kívül helyezni a schengeni megállapodást és az meddig fog tartani.

Amennyiben Ausztria bevezeti a határellenőrzést, és szigorít a migránsok fogadásán, Szlovénia azonnal ugyanolyan intézkedéseket vezet be, mint Ausztria – figyelmeztetett a szlovén kormány közleményében.

Szlovéniát nyugaton Olaszország, délnyugaton az Adriai-tenger, délen és keleten Horvátország, északkeleten Magyarország, északon pedig Ausztria határolja. Ezen országuk közül csak Horvátország nem tartozik a schengeni zónához.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
El kellene érnünk, hogy egy nagyobb Uniós állam is csatlakozzon az Orbán féle schengeni határvédelemhez, továbbá a bevándorlók egy-egy szigeten való beszállásolásához.
Pl. Anglia v. Olaszország.
Nem új ötlet ez, az USA is alkalmazta az Elliot szigeten, fertőzésre hivatkozva, itt is "rá kellene vezetni ezeket az országokat, hogy kitalálják" és úgyszólván megszűnne a konfliktus a bevándorlók miatt. Ott megszerveznék a saját közösségeiket, az európai szárazföldre lépniük tilos. Úgyis menekülteknek adják ki magukat, és ugye azok munkára nem kötelezhetők. Aztán majd 10-20 év múlva, ha rendeződik otthon a helyzetük, hazaköltöznek.(Könnyebb lesz az elválás is, ha nem szokják meg a számukra nehéz beilleszkedéssel járó környezetet.)
varirmag
"A szlovén kormány azonnal lép az osztrák intézkedésekre"
Naná hogy lép ! Ők sem szeretnék hogy náluk ragadjanak a migránsok.
Szókrakész
Aztán a szlovénre a horvát, a horvátra a szerb, a szerbre...
És így eljutunk szíriáig, ahol majd mint legutolsó dominó már az IS se fog támadni, mert nem kell.
Mert már nem lehet majd a menekültekkel Európát szétcseszni.
Erre USA rág be, mert akkor megmarad a konkurens, Európa és bukik a petrodollár, és oda az amerikai világcsendőr és gaz. nagyhatalom image.
Bercifiu
Ezt a töketlenséget. Uniós állampolgár, mehet, nem az akkor vízum, ha nincs mehet haza.
Peller Anikó
@Bercifiu: kerítés nélkül szírt sem ér a vízum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.