Donald Trump megválasztott amerikai elnök azt ígéri, hogy bebörtönzi vagy kiutasítja azokat az illegális bevándorlókat, akik bűncselekményeket követtek el.

Ez derül ki abból az interjúból, amelyet a CBS televízió készített Donald Trumppal. A csatorna vasárnap este "60 perc" című műsorában sugározza a nyilatkozatot, amelyből napközben már nyilvánosságra hoztak részleteket.

Donald Trump kifejtette, hogy a kampányban tett ígéretéhez híven megpróbálja rendezni az Egyesült Államokban tartózkodó, mintegy 11 millióra becsült illegális bevándorló helyzetét. Kijelentette: már első munkanapját azzal kezdi, hogy "azokat, akik bűncselekményeket követtek el, vagy szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban, bűnöző bandák tagjai vagy kábítószerkereskedők – valószínűleg két-hárommilliónyian vannak –, kitesszük az országból vagy bebörtönözzük őket". Hozzátette: "kitesszük őket az országunkból, mert illegálisan tartózkodnak itt".

A megválasztott elnök csak ezt követően dolgozza ki azt, hogy miként rendezze a nem bűnöző, de az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodó bevándorlók helyzetét. Úgy fogalmazott: a határok biztonságának megteremtése az elsődleges feladat.

Trump megerősítette azt is, hogy az amerikai-mexikói határon megépíti a falat, de hozzátette, van, ahol elég lesz "kerítés" is.

Donald Trump a választási kampányban még azt hangoztatta, hogy minden egyes illegális bevándorlót kiutasítana az országból, ehhez képest azonban finomított álláspontján.

Paul Ryan, a képviselőház elnöke a CNN hírtelevízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában azt mondta: tömeges deportálás pillanatnyilag nem szerepel a republikánusok programjában. "Először a határok biztonságát kell garantálni" – fogalmazott Paul Ryan.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tavryni őrnagy
Azért van egy kijelölt létszám amit teljesíteni G. Trumpnak..hát gyerekek, le a kalappal, az Usa belevaló elnököt választott.
wagabund
Trump bebörtönzi vagy kiutasítja a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat

jól hangzik, csak hát a végrehajtás...az bizony röhögésbe fullad...ugyanis még az usa sem tudja őket összefogdosni...pláne lapátratenni...szóval ez az álom bukta, mindjárt az elején.
Itsuka Nakimaga
Ezek szerint eddig az illegális bevándorlóknak szabad volt bűnözni? Eddig nem börtönözték be azt aki bűncselekményt követett el? Vagy csak akkor nem, ha a bűncselekményt nem illegális bevándorló követte el?
Úgy látszik az amerikaiak ugyanúgy beszopják az agyament ostobaságokat, mint az orbánus magyarok...
Peller Anikó
@wagabund: megoldani meg lehet, csakhát nem úgy ahogy a féleszű mekkent elképzelte.

Milliós nagyságrendben elkapdosni felfegyverkezett bűnöző bandákat valóban nem egyszerű eset. De ha valóban komolyan gondolná, németországban volt már rá példa.

De egy demokratikus, fegyverekkel zsúfolt, egyre széthúzóbb állam(szövetség)ben, ajjaj, jézu smária.
wagabund
@Peller Anikó: pont erre gondoltam...

megasztán az a hárommillió kuncsaft pont arra vár, hogy összefogdossák...nem arról híresek.

még finomodni kell a rendszernek...

Ha olvastad, nálunk több mint ötven migránst fogtak a kilencedik kerületben..na ezek hogy kerültek ide baromerős határvédelem mellett?
Bringás
Be kell vetni a rendőrséget, a katonaságot és összefogdosni őket.Aki üt, annak visszaütni, aki lő, arra vissza lőni! Megoldható ez simán!
Peller Anikó
@biciklis: ja, meg a guestápolót olyan biciglis módra. Mindezt amerikában. Simán.

A faszbuk meg a mobil korában (amit nyilván le kell kapcsolni a vérengzések idejére)

@wagabund: jó, hát a kerítés nem átjárhatatlan, de láthatóan nincs kedvük tízezrével errefelé jönni, most éppen a horvátokat teszteli egy maroknyi csapat. Aki enged azt megrohamozzák.
Bringás
@Peller Anikó: Miféle vérengzést vizionálsz? A törvényt tartatják be! Aki ellenáll az tegye fel a facebokra a halotti maszkját!
wagabund
@Peller Anikó: na igen...a horvátok most tanácstalanok...mert ha véletlenül megindulnak, mint egy kiadós hasmenés, akkor megállíthatatlnná válik az áradat...
Szókrakész
@wagabund: Pedig már csikar az a has.
Hamarosan hasmenés jön.
wagabund
@Szókrakész: reggeli hírek szerint a hatóságok nem engednek segélyt a közelbe, se élelmet, se vizet nem kaphatnak, nem mehetnek aszfalt úton, sem vonaton, csak a szántásokban vissza, ahonnan jöttek...
ebből valami lesz...
Bringás
@wagabund: Remélem is, hogy a többi meggondolja, hogy elinduljon e! Nagyon helyesen teszik!
wagabund
@Bringás: ...pontosan ez a szándék...viszont a muttiék felől továbbra is biztatják őket(aljas módon)...

a muttiék azt szeretnék, hogy itt a balkánon törjenek-zúzzanak, ne ott náluk...Remélem ezt az itteni hatóságok leveszik...
sentinel216
Miért? Eddig mit csináltak az elfogott, illegálisan tartózkodó - vagy nem bevándorló - bűnözőkkel? Az hogy nálunk polgármestereket, meg minisztereket csinálnak belőlük, az egy dolog. De Amerikában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.