Sem Csehország, sem Franciaország nem támogatja a menekültek elosztására vonatkozó kötelező kvótákat – közölte Milos Zeman cseh államfő, miután Prágában szerdán tárgyalt francia kollégájával, Francois Hollande-dal. Zeman szerint ebben teljes volt az egyetértés közte és francia vendége között.

"Méltó megoldást kell találnunk minden menekült számára, és ellenőriznünk kell a migrációt. Meg kell győznünk Európa minden polgárát, hogy képesek vagyunk megvédeni őket"

- jelentette ki Francois Hollande a közös sajtóértekezleten. A néhány órás villámlátogatásra érkezett francia államfő leszögezte továbbá: a menekültügy kezelésében Európának világos szabályokat kell megfogalmaznia, amelyekkel senkinek sem szabad visszaélnie.

Milos Zeman nagyra értékelte, hogy a találkozón – mint fogalmazott – Hollande arról biztosította: Franciaország nem támogatja a menekültek kötelező kvóták szerinti elosztását az uniós tagállamok között.

"A migráció problémájának megoldásában egyetértés volt köztünk. Nagyra értékelem Franciaország álláspontját, miszerint ellenzi a kvótákat" – hangsúlyozta a cseh elnök a sajtóértekezleten. "Egyetértettünk abban is, hogy hatékonyabban kell védenünk az EU külső határait" – tette hozzá a cseh elnök.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Nincs kvóta,csak diktátum, hogy mennyi élősködőt kell eltartania az társult országoknak!
Szókrakész
Meddig akarja még a libsi komcsi média nyomatni, hogy nyema kvóta?!?!

Akkor miért lázad már majdnem mindenki a NEMLÉTEZŐ kvóták ellen?!?!?!
Most ha a média mondja a tutit, akkor a magyarok, franciák, csehek, ...mind hülyék?!?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.