Washington ismét bírálta hétfőn az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, mert szerinte a tanács elfogult a palesztinok mellett Izraellel szemben.

A külügyminisztérium közleménye szerint a Genfben éppen a palesztinok és a megszállt palesztin területeken élők emberi jogi helyzetét megvitató ENSZ-szervezet "hosszú ideje elfogult Izraellel szemben". A közlemény leszögezi azt is, hogy az Egyesült Államok az ENSZ-ben minden egyes alkalommal "ellene szavaz majd minden határozatnak, amely ezt a politikai célt helyezi előtérbe". A külügyminisztérium egyúttal ilyen értelmű, tehát elutasító állásfoglalásra bíztat más országokat is.

Nemrégiben került nyilvánosságra egy külpolitikai folyóiratban az a levél, amelyet Rex Tillerson külügyminiszter írt kilenc emberi jogi szervezetnek, s amelyben felveti, hogy amennyiben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa nem változtat eddigi álláspontján a palesztin-izraeli konfliktust illetően, az amerikai kormányzat fontolóra veszi kivonulását a testület munkájából. A Trump-kormányzat azt veti a szervezet munkatársainak szemére, hogy szerinte a megszavazott határozataikban "elfogultak" Izraellel szemben.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Biztos nem az Obama által szimpatizált.
Ördögvadász
Na itt röhögnöm kell valóban. Jó hangosan. Hát mi az ENSZ?
Nem egy haramia zsidó szervezet? Ohhhh

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.