A Svéd Királyi Tudományos Akadémia aggodalmát fejezte ki.

Közleményben kelt a CEU védelmére a Svéd Királyi Tudományos Akadémia (ez az az intézmény, amely minden évben dönt a Nobel-díjakról) – olvasható a 444 cikkében.

Az akadémia állásfoglalása szerint vezetőik arra kérik a magyar kormányt, vonja vissza a törvényt, amely a tanszabadságot veszélyezteti és egy egyetem bezárásához vezethet. 

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia aggasztónak találja, ha olyan javaslatok készülnek, melyek a tudományos szabadságot és az egyetemi munkát lehetetlenítik el. Már tájékozódtunk a folyamatban lévő új szabályozásról, mely az egyetemeket érinti. Szorgalmazzuk, hogy a magyar jogalkotók tartózkodjanak attól a döntéstől, amellyel a tudományos szabadságot és az oktatói munkát korlátoznák

- olvasható az akadémia honlapján.

A közleményt az akadémia vezetői, Christina Moberg elnök és Göran K. Hansson főtitkár írták alá, és megküldték a svédországi magyar nagykövetségnek is. A közleményük végén kitértek arra is, hogy számtalan tudós, köztük 17 Nobel-díjas emelte fel szavát a törvény ellen szerte a világon.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisrigó
Ezt élvezi ez a senkiházi, hogy ő, az első ( és remélem utolsó!) orbán g... (by Simicska) milyen hatalommal bír, a megvásárolt birkái körében. Arra hajt, hogy a magyar történelem része legyen, az már nem fér be a szűk agyába, hogy milyen minőségben! Mit nekem a Nobel díjasok véleménye, legfeljebb, ha nekem is adnak ezek az okos emberek egyet, tárgyalhatunk. Csak az a baj viktor, hogy amiben te kiváló vagy azért nem Nobel díjat szoktak osztogatni! (szerencsére!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.