„Önök semmit nem nyernek, ha ártanak nekem” – érvel az orvos egy hangfelvételen.

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik a rendőrség egy vajdahunyadi szülésorvos ellen, aki megpróbálta lefizetni egy életveszélyes rendellenességekkel világra jött kisbaba szüleit  - írja a Maszol.

A szülőknek a lefizetési kísérletről hangfelvételük is van, melyen az orvos elismeri: a kisbaba az ő mulasztása miatt életét veszítheti vagy maradandó egészségkárosodást szenved. Ám arra kéri a szülőket, hogy ne tegyenek ellene feljelentést orvosi műhiba miatt, inkább kifizeti a temetés költségeit, vagy a gyermek kezelését egy fogyatékosokat ápoló szakintézményben.

A felháborodott szülők azzal vádolják az orvost, hogy bár maga is elismerte, a babának császármetszéssel kellett volna világra jönnie, hagyta, hogy a kismama 12 órát vajúdjon, miközben csak egy bába nyújtott neki segítséget. A hangfelvételt átadták a rendőrségnek.

A vajdahunyadi Megyei Kórház is belső vizsgálatot indított az ügyben. Az intézmény orvos-igazgatója, Bende Barna a Digi24-nek elmondta, jogosnak tartja a szülők felháborodást. A szülész-nőgyógyász jelenleg betegszabadságon van, a sajtónak nem nyilatkozott az ügyről.

Forrás: Faktor.hu/Maszol.ro

Címlapfotó: Pixabay/christianabella cc0

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Ha elismerte a hibát vállalja a felelősséget is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél