A Daimler visszahív szervizelésre több mint hárommillió Mercedes-Benz típusú gépkocsit – közölte kedden a német autógyártó társaság.

A Daimler azután határozott a visszahívásról, hogy a versenytárs Volkswagennél kirobbant dízelbotrányhoz hasonló visszaélés gyanújába került.

Közleménye szerint korábban indított önkéntes visszahívási akcióját kiterjeszti csaknem valamennyi Európában értékesített, EU5 és EU6 környezetvédelmi besorolású, dízelüzemű Mercedes-Benz gépkocsira.

A társaság mintegy 220 millió eurót (68 milliárd forintot) fordít a károsanyag-kibocsátást érintő beavatkozásra, amelyet ingyenesen végeznek el. A visszahívás a következő héten kezdődik, és az autók nagy száma miatt várhatóan hosszabb ideig tart majd – áll a közleményben.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos...alapból...ha a dízel személyautókat kitiltanák az utakról,az nagyságrendekkel nagyobb környezetvédelmi lépés lenne ,mint ezek a szart sem érő búvészkedések!!Mert mit is csinálnak?...,szoftveresen visszavesznek az autó teljesítményéből...aki kicsit ért hozzá,az meg tíz perc "guglizás" után visszaállítja..,ne adj isten ,kicsit "javít" rajta!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Akkor ezért van az, hogy egy ilyen csodaszar gyorsításnál okádja a füstöt, mint egy lepukkant Ikarus.
Pálinkás Pál
@kokopelli: Arany barátom ...nem kellett volna megszólalnod...kell hozzá egy adatkábel...egy laptop...és nem árt ha tudsz torrentezni azért a "drága" szoftverért!!!..És a gugli a te barátod...minden forgalomban lévő autónak megtalálod a gyári beállításait..és ha ügyes vagy akkor a tuning beállításokat is!!!
kokopelli
@Pálinkás Pál: hidd el hogy tudom! Nekem is van WLAN-om a kocsimban és ki lehet olvasni
akár a hibákat is! Szeretnélek látni,amikor a spec. szerszámaiddal nekiesel
a beállításoknak és alkatrészt cserélsz!! :=)
Pálinkás Pál
@kokopelli: Hát most ráb...sztál...mert gépmunkán kívül a kocsimhoz nem nyul senki...!!
kokopelli
@Pálinkás Pál: Messziről jött ember...! :=)
Gyuri Géderről
Nagyon helyes. Hívják csak vissza ezt a sza... autót. Itt magyarhonba akár melyikkel találkoztam egyiknek sem működött az irányjelzője.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.