Csütörtök délután ötkor egy furgon hajtott bele a La Rambla utcán a tömegbe, legalább húsz sérültről és több halottról tudni. A sofőr egyelőre menekül. Egyes hírek szerint két támadó volt, akik több lövést is leadtak.

19:16

A The Local spanyol kiadása és az El Pais is 13 halálos áldozatról ír. A cikkek szerint a húsz sérült között több gyerek is van.

Korábban írtuk: 

Tömegbe hajtott csütörtök délután öt körül egy furgon Barcelonában a La Rambla forgalmas utcáján a La Bocqueria környékén.

A The Local spanyol kiadása legalább egy halottról és legalább húsz sérültről ír, a TV3 viszont két áldozatot említ.

Több halott és tucatnyinál több sebesült a barcelonai terrortámadásban

Fotó: AP/Oriol Duran

Az El Pais viszont cikkében már 10 halálos áldozatról számolt be, a támadást pedig a rendőrség terrorista akciónak minősítette.

A cikk szerint a furgont vezető férfi gyalog menekült el a helyszínről, majd a La Vanguardia értesülései szerint a Ramblason egy török étterembe menekült be, amelyet körülvett a rendőrség.

Több halott és tucatnyinál több sebesült a barcelonai terrortámadásban

Fotó: MTI/AFP/Josep Lago

A Reuters helyi forrásokra hivatkozva két támadóról ír  cikkében, akik, miután kiszálltak a furgonból, több lövést is leadtak. Ezután bemenekültek egy közeli török étterembe, ahol túszokat ejtettek.

Több halott és tucatnyinál több sebesült a barcelonai terrortámadásban

Fotó: MTI/EPA/David Armengou

Így menekült a tömeg a Las Ramblason:

 

 530 méteren haladt a gyalogosok között a furgon

Az El Pais cikke szerint -amit az Index idéz – mintegy 530 méteren keresztül haladt a furgon a népes utcában, eközben ütötte el az embereket. 

A rendőrség minden boltot bezáratott a környéken, a metrók és a vasútállomások is le vannak zárva. A hatóság arra kéri a lakosságot és a turistákat, hogy ne menjenek a Placa Catalunya közelébe.

(Címlapi kép: MTI/EPA/David Armengou)

Furgon hajtott a tömegbe Barcelonában – egy halott, sok a sérült

Legalább húsz ember megsérült, mikor csütörtök késő délután egy fehér furgon hajtott bele a tömegbe Barcelonában a La Rambla utcában. A helyi sajtó értesülése szerint egy ember meghalt. Legalább húsz ember sérült meg Barcelonában a La Rambla utcában, mikor csütörtök délután öt óra körül egy fehér furgon a tömegbe hajtott.

 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.