Ausztráliában, Brisbane-ben szeretett volna egy bárba beugrani Frederik dán koronaherceg, a trón várományosa, hogy legurítson valamit, ám nem akarták beengedni a bárba. 

Queensland szövetségi államban ugyanis július óta az az új szabály, hogy éjfél után a bárokba, kocsmákba belépőktől valamilyen személyazonosításra szolgáló iratot is elkérnek. 

Frederik hercegnél azonban ilyen nem volt (épp egy vitorlás regattán vett amúgy részt), végül rendőri-diplomáciai segítséggel lettek úrrá a kialakult helyzeten. 

A BBC News-nak megszólalt a bár egyik tulajdonosa is. Paul Hogan szerint rémálom az új szabályozás, rengetegen jártak már pórul emiatt az éjszakában, a cikk szerint volt, hogy 12 francia borászt nem engedtek be az iratok hiánya miatt egy bárba. 

Frederik dán koronaherceg ausztrál bárok iránti vonzalma az évezred elején kezdődött, feleségét, Maryt egy bárban ismerte meg a 2000-es Sydney-i olimpia alatt. 

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Mogens Engelund)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nekem a klasszikus vicc ugrott be erről a story-ról:
A pap korholja a menyasszonyt: gyermekem, más sokszor mondtam neked, ha részeg a vőlegény nem adhatlak össze benneteket! Mit tegyek atyám, ha józan nem akar idejönni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.