Ez már egész értelmezhető távot tud megtenni egyetlen töltéssel, egy pedállal lehet majd indítani, gyorsítani, fékezni és leállítani, lesz benne részleges önvezető üzemmód, és csak kicsit több mint 7 millió forint.

Nagyon várták, most hivatalosan is kijött a Nissan elektromos autójának, a Leafnek a legújabb, 2018-as modellje. A The Verge részletes cikke kitér a legfontosabb újításokra, többek közt arra, hogy az eddigi 30 kilowattórás akkumulátorok helyett az új modelleké már 40 kWh-s lesz, így egyetlen töltéssel már másfélszer olyan nagy távolságot tudnak majd megtenni: 250 kilométert az eddigi 170 körüli értékekkel szemben. Sajnos ezzel még mindig csak egy hajszállal volt képes lekörözni versenytársait, a 3-as Teslát és a Chevy Boltot, amelyek eddig is 220-240 km-t voltak képesek menni egyetlen töltéssel.

A valódi áttörés azonban szerintük az, hogy a sebességváltós autókban megszokott három, illetve az automata váltósok két pedálja helyett az új Nissan Leafnek egyetlen pedálja lesz. Na, hogy hívják? Természetesen úgy, hogy

e-Pedál

Ez az egyetlen pedál fogja végezni a kocsi indítását, a gyorsítást, a fékezést és a megállást, és egy olyan fékrendszert kezel majd, amellyel még meredek lejtőn is teljes biztonsággal azonnal állóra fékezhető a kocsi.

Ebben a modellben debütál majd a Nissan Pro Pilot fejlesztése is, ami már egyfajta robot-üzemmód lesz autópályán vezetéshez és parkoláshoz.

Elektromos, félig robot, és még olcsó is

Amivel viszont egészen biztosan jobb lesz versenytársainál, az az ára: 29 ezer dollárnál kezdődik majd, ami tényleg nagyon jól hangzik (hét és fél millió forint). Viszont még csak jövőre kerül a piacra.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."egyetlen pedál fogja végezni a kocsi indítását, a gyorsítást, a fékezést és a megállást,"...

na bumm...az én autómban ezt most két pedál tudja...
namihami
250 km/ és csak ""kicsivel"" több, mint 7 (hét) millió froncsi.
Hát ez tényleg a hülyének is megéri.
Újabb filléres játék milliomosainknak, hülye csemetéiknek és ki- és eltartott feleségek-szeretőknek.
solidedge
A jövő az önvezető autóé. Csak bemondom a célállomást és odavisz. A televíziók híradóiban külön rovata lesz az aznap eltűnt személyeknek. Például, hogy keresik Kovácsékat akik Pestről indultak Pomázra és utoljára Záhonynál látták őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.