Ezernégyszáz külföldi nőt és gyereket tartanak fogva az iraki hatóságok, akikről úgy tudják, hogy az Iszlám Állam fegyvereseinek családtagjai. 

Többségük török, de sokan a volt Szovjetunió egyes köztársaságaiból érkeztek: Tádzsikisztánból, Azerbajdzsánból, Oroszországból.

Vannak közöttük más ázsiai országból származók is, illetve nagyon kevés francia és német állampolgár – mondták katonai és hírszerző tisztségviselők.

Egy Moszultól délre lévő táborban őrzik őket, legtöbbjük augusztus 30-a óta került a táborba, amikor az iraki erők teljesen kiűzték az Iszlám Államot Moszulból. A táborban lévők a legnagyobb olyan külföldi csoport, amelynek köze van a dzsihadistákhoz.

Egy Ninive tartományi katonai parancsnok azt mondta: egyelőre nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk, erről a kormány dönt.

Amikor a foglyokat kihallgatták, kiderült, hogy szinte mindegyiküket megtévesztette az IÁ "ördögi" propagandája.

Egy táborban őrzik az Iszlám Állam katonáinak családtagjait, nem tudni mi lesz a további sorsuk

(Fotó: AHMAD AL-RUBAYE/AFP)

A legtöbben közülük a hadsereggel szövetséges kurd erőknek adták meg magukat, Tel Áfár város mellett. A kurdok a nőket és a gyerekeket átadták a hatóságoknak, de a velük együtt elfogott férfiakat nem. Őket a kurdok tartják fogságban.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Megtévesztették őket... ahaa! Gondolom ők is Európába akarnak majd jönni integrálódni! Ha rajtam állna odaköltöztetném azok mellé, akik családját kiirtotta az IÁ. Aztán meg is mondanám a szomszédoknak, hogy az ő férjük fejezte le a családfőt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Megtévesztették őket... ahaa! Gondolom ők is Európába akarnak majd jönni integrálódni! Ha rajtam állna odaköltöztetném azok mellé, akik családját kiirtotta az IÁ. Aztán meg is mondanám a szomszédoknak, hogy az ő férjük fejezte le a családfőt...
wagabund
..."Egy táborban őrzik az Iszlám Állam katonáinak családtagjait, nem tudni mi lesz a további sorsuk"...

nem tudni, mi lesz a további sorsuk? nagy összegben fogadnék, hogy nemsokára kiszabadítják őket...
cikicakk55
Én valahogy megértem Őket. Nálunk is nagyon sok ember bedőlt a hatalomnak.Igaz,egyenlőre gyilkolásra nem buzdítják híveiket. Itt mülönben is csak családtagokról van szó. Ismerjük,hogy arra fele mit tesznek a feleségekkel
cikicakk55
@cikicakk55: Elnézést veletlen elküldtem tehát: mit tesznek a feleségekkel,gyerekekkel,rokonokkal,ha nem követik az agymosott családtagot.
ittott
elvágták a civilizált világgal meglévő kapcsolataikat. akasszák fel magukat.
wagabund
@cikicakk55: 15.32 ..érthető pótlás nélkül is...gyanítjuk, mit tesznek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.