Az elnök kiakadt a himnusz alatt térdelő focistákra, a nagypapa pedig elmagyarázta, miről is szól.

Mint arról beszámoltunk, Donald Trump iszonyúan kiakadt azokra az NFL focistákra, akik az amerikai himnusz alatt térdepelnek a meccsek előtt. A mozgalmat tavaly Colin Kaepernick kezdte, így tiltakozott az afroamerikaiak elleni rendőri brutalitás miatt. A #TakeAKnee mozgalommal azonban felesleges volt kezdenie.

II. világháborús veterán tanította móresre Trumpot

Fotó: youtube

Elsőként Roger Goodell, az NFL vezetője ment neki Trumpnak, hogy a megnyilvánulása jelzi, mennyire nem tiszteli a bajnokságot, és nem igazán érti azt sem, a játékosok és a csapatok milyen sok jó ügy mellé álltak oda az utóbbi időben. Példaként a Harvey hurrikán utáni összefogást hozta fel: a katasztrófa sújtotta Houston NFL-csapatának sztárja, J. J. Watt gyűjtést indított az áldozatok megsegítésére, végül 37 millió dollár jött össze, több edző, játékos, tulajdonos is beszállt az összegbe.

De válaszolt a liga a tévéközvetítésekben is: összedobtak a vasárnapi fordulóra egy rövid spotot, ami a meccsek alatt és közben is többször lement, ebben azt hangsúlyozták, hogy minden korábbinál egységesebbek. Az egyik jelenetben egymásba karoló játékosokat lehet látni, ez lett a vasárnapi összefogás egyik jelképe – írta az index.

Ezek után jött John Middlemas, a 97 éves II. világháborús veterán, akinek térdeplős fotóját unokája osztotta meg a Twitteren.

„A nagypapám támogatni akarta ezt a mozgalmat. Mint II. világháborús veteránnak, minden joga megvan a tiltakozásra – írta Brennan Gilmore, majd megosztotta nagyapja régi képeit is.

Nyitókép: Twitter

(mashable.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Trump egy idióta olyan sokszor az arc kifejezése mint Benito Mussolininak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.