Német meteorológusok Európa fölött enyhe fokú radioaktivitás-növekedést mérnek napok óta. Erről osztrák és német lapok számoltak be elsőként, mint például a Volksblatt, a Zeit és a Berliner Morgenpost is – írja az index.hu portál. A német és osztrák hatóságok felvették a kapcsolatot orosz kollégáikkal, hogy tisztázzák a szennyezés okát és forrását.

Először osztrák majd német időjárási állomások dolgozói figyeltek fel a változásra. Méréseiket később a szövetségi sugárvédelmi hivatal is ellenőrizte. Megállapították, hogy a légkörben megnövekedett a ruténium egyik izotópjának, a 106Ru-nak a mennyisége.

Az index. hu azt írja:

a frissen felfedezett radioaktív szennyeződés miatt alapvetően nem kell aggódni, annyira kis mértékű a koncentrációja a levegőben, hogy nem jelent semmiféle veszélyt az egészségre.

Az, hogy milyen forrásból származik a levegőbe jutott sugárzó anyag, egyelőre nem tudják a szakemberek, csak az biztos, hogy

nem atomerőművi balesetről lehet szó.

A szakemberek úgy vélik:

az Urál-hegység déli vidékeinek irányából származik az izotóp.

A német és osztrák hatóságok felvették a kapcsolatot orosz kollégáikkal, hogy tisztázzák a szennyezés okát és forrását, és megbízható adatokat kapjanak annak mértékéről.

Forrás: Index

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csernobilnal is a svedek mertek eloszor radioaktivitast...
Most akkor kepzeljek el a Paks2 tamogatoi, hogy Europa KOZEPEN mit jelenthet egy hasonlo szivargas...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@1magyar: ..Komoly sugárzásnál a jód semmit nem ér ..Ilyen kis dózis //háttér sugárzás // meg ki tudja hányszor van ..Én nem szedem ..
karma1
@gulyasgyula: Akkor most erre mit szolsz?

www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/atombaleset-oroszorszagban-vagy-kazahsztanban/cwk4fq3?utm_source=pushengage&utm_medium=push_notification&utm_campaign=pushengage

De csak patyolgassatok meg nagyon sokaig az orosz atomeromu-bovitest,... Nem en fogok belehalni, hanem ti, meg egesz Europa...
(Amit nagyon nem szeretnek, mert a csaladom es a szeretteim elnek ott)
gulyasgyula
@karma1: ...Ha ez van megírva úgy lesz , de mi lesz ha téged előbb üt el a migráns által vezetett kamion , vagy lőnek le ,robbantanak fel ?? Néz szét a világba én is azt teszem és nem tetszik amit látok ..Sehol nem vagy biztonságba ..Hollandiában élőtől tudom vannak olyan városok , városrészek ahol este nem tanácsos az utcára menni ...Pesten még a nők is sétálhatnak este ..Hogy meddig azt nem tudom ..
karma1
@gulyasgyula: Nyugodj meg, engem ilyesmi nem erhet... Migransok kozott elek, en is migrans vagyok...:o))))
Amit viszont latok, hogy otthon jobban gyuloletben tartjak a magyarokat, mint amekkora veszely van eredetileg...
A radioaktiv felhot senki sem tudja elkerulni.
A migrans-kerdest pedig kezelni kell, nem ijesztgetni vele...:o)))
Nalunk a borrak a divat, itt halnak meg a legtobben agressziv borrakban, mivel felettunk a legnagyobb az ozonlyuk...
Kinek a pap,. kinek a papne, es igazad van, valamiben ugyis meg kell halni majd...
Csak hat nem mindegy, hogy itt leszek rakos, beteg, vagy Magyarorszagon...
gulyasgyula
@karma1: ..Azért jobb ha vigyázol magadra mert elég sok olyan esetről tudni ahol egymást gyilkolják a bevándorlók ..Amiben igazad van jobb ha nem leszel Magyarországon beteg , meg máshol se kívánom hogy beteg legyél ..Inkább jó egészséget kívánok neked és családodnak legyél bármilyen nemzetségű..
karma1
@gulyasgyula: Kedves, magyar vagyok, csak nem otthon elek. Nem orbanek miatt hagytam el a hazamat, de azt latom, hogy most mit csinalnak az orszaggal, es ez nagyon ijeszto nekem.
Koszonom a jokivansagaidat, Veled egyutt mindenkiert aggodom, aki otthon el, Magyarorszag teruleten.
Tudod, annakidejen Csernobil aprilis 26-an robbant, szep napok voltak, es volt egy 42 eves baratnom, ket tinedzserrel, soha semmi baja nem volt...Novemberben mar eltemette ot a ferje, mindket melleben rakos daganat fejlodott ki.
Egeszseges eletmodot eltek, de ez sajnos nem annak, hanem a sugarzasnak volt betudhato.
EZT lenne jo elkerulni, hogy senkivel se tortenhessen meg hasonlo eset.
orban felelotlenul egy idozitett bombat telepit az orszag kozepere, a Duna melle, es meg csak azt sem fogja (fogjuk) tudni, hogy hol lesz a bombanak a piros gombja...:o((
Hasonlo jokat kivanok Neked is...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.