Magánéleti vita miatt lövöldözhetett egy nő a YouTube kaliforniai székházában. Megsebesített három embert, köztük feltehetőleg a barátját, aki ott dolgozott, majd öngyilkosságot követett el.

Az Alphabet anyavállalathoz tartozó Google tulajdonában lévő YouTube székháza a San Franciscótól délre lévő San Brunóban van. A rendőrség szerint

a nő ebédidőben az utcáról bement a székház udvari étkezdéjének területére, és ott egy pisztolyból adott le hét vagy nyolc célzott lövést emberekre, majd bement az épületbe.

Egy meg nem nevezett rendőrségi forrás szerint

a nő 35 és 40 év közötti lehetett, és nem a Youtube alkalmazottja. Harminchat éves barátját akarta ott lelőni, de eltalált egy 32 éves és egy 27 éves nőt is.

A támadó az épületben lett öngyilkos. A YouTube dolgozói pánikhangulatban elhagyták az épületet. A 36 éves férfi válságos állapotban van a San Franciscó-i központi kórházban. A 32 éves nő állapota súlyos, a 27 évesé kielégítő.

Korábbi jelentések szerint hét ember sebesült meg az incidensben, de mint kiderült, az említetteken kívül csak egy ember sérült meg, ő menekülés közben beütötte a könyökét.

Donald Trump amerikai elnök az esetről értesülve azt írta a Twitteren: imádkozik minden áldozatért. Valamint dicsérte a rendőrséget a gyors és határozott intézkedéséért.

Jack Dorsey, a Twitter elnöke erre reagálva írta, hogy:

„Már képtelenek vagyunk folyton azért imádkozni, hogy ne történjen több ilyen az iskolákban és a munkahelyeken. A politikának már régen cselekednie kellett volna.”

Címlapkép: Youtube/NBC News

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.