Liége-ben három embert, két rendőrt és egy civilt ölt meg kedden egy támadó, akit végül a rendőrök lőttek agyon. 

A flandersnews.be cikke szerint – amit az ügyészség sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján írtak – kedden délelőtt 10:30 körül a belgiumi Liége-ben a járőrök megállítottak egy férfit, Benjamin Hermant, aki eltávozáson volt a börtönből. A rendőrjárőr igazoltatta, a férfinél kés volt, amivel megtámadta a rendőröket, majd a fegyverüket is sikerült megszereznie és agyonlőtte a két rendőrt, másik kettőt pedig megsebesített.

Így lőtték le a belgiumi támadót a rendőrök – videó

Fotó, címlapi kép: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

A férfi harmadik áldozata egy 22 éves civil férfi volt, akitől a kocsiját akarhatta megszerezni Herman, ezalatt ölte meg.

A támadó eztán egy közeli iskolaépületbe futott be, ahol egy takarítónőt ejtett foglyul, majd kijött az épületből – ekkor lőtték le a rendőri egységek.

Az ügyészség sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint Benjamin Herman többször volt elítélve, viszont többször kapott már rövid eltávozásokat a börtönből büntetése lejárta előtt.

A hatóságok előtt nem volt ismert, hogy Herman radikális lenne, ám most ezt a szálat is megvizsgálják, a támadást terrorista-hátterűnek gyanítják ugyanis.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Valahogy ennek nem harsogták a származását ,mint a pókmennek...
egyvandor
@jancsipapa: Türelmetlen vagy? Nézd meg a fidesztv-ket ott már eldöntötték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.