Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollárt utal át Ukrajnának katonai támogatásra.

A Trump-kormányzat „megerősíti az Egyesült Államok és Ukrajna közötti, régmúltra visszanyúló védelmi kapcsolatokat, és ennek jegyében további 200 millió dollárt utal az ukrán kormányzatnak” – írta a Pentagon.

Ezzel összesen egymilliárd dollárra emelkedett annak a támogatásnak az összege, amellyel az Egyesült Államok a Krím 2014-ben történt bekebelezése óta segíti Ukrajnát.

A Pentagon közleménye szerint a most átutalt összeg az ukrajnai haderő erősítését segíti, és elsősorban a katonai kiképzőprogramokhoz szükséges eszközök beszerzését szolgálja majd. Utalva arra az Ukrajnában nemrégiben elfogadott törvényre, amely az ország és a NATO közötti kiberbiztonsági együttműködést erősíti, az amerikai védelmi minisztérium kommünikéje megjegyezte: a reformok hozzájárulnak Ukrajna védelmi képességeinek növeléséhez, amelynek célja, hogy „az ország hatékonyan megvédhesse területi épségét és demokratikus berendezkedését”.

Az USA nem hagyja magára Ukrajnát

Rob Portman ohiói republikánus szenátor, a szenátus külügyi bizottságának tagja üdvözölte a bejelentést, és leszögezte:

„ez egyértelmű üzenet, hogy Amerika az ukrán nép mellett áll az orosz agresszió elleni küzdelmében”.

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Trump egy idióta. Nem hiszem, hogy szándékosan lenne hazaáruló. Pusztán az a jellem, ami még az üzleti életben elment, az már kontraproduktív egy elnöki pozícióban.
Vegyük például a legutóbbi Putyin találkozót és utána a magyarázkodást. Szerintem pusztán ő is el akarta játszani a maga pávatáncát, de túltolta. Azt gondolta, hogy Moszkvában majd bólogat és ezzel gesztust tesz Putyin felé és így majd jó visszhangja lesz a találkozónak a sajtóban. Egyszerűen nem érezte, nem fogta fel, hogy amit mond az már nem fér bele a pávatáncba. Egy elnök pusztán gesztusból nem tagadhatja meg a saját hírszerzésének hitelességét. Akkor sem ha itthon azt mondja valójában ez csak pávatánc akart lenni, az ellentétek enyhítése érdekében és Oroszország továbbra sem szövetséges állam.
Szóval Trump pusztán egy elefánt a porcelánboltban.
2.bp.blogspot.com/-SIsv6ru6Dxs/WW9Wj6p9LEI/AAAAAAAACDQ/IG0fYdsP__IhTCoVI0YXyMhemMHRSNENgCLcBGAs/s1600/1-bull.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.