Kedden a kora délutáni órákig nem történt említésre méltó incidens az Egyesült államokban zajló félidős kongresszusi választásokon.

Sarah Huckabee Sanders szóvivő közleményben számolt be arról, hogy Donald Trump elnök családja és barátai körében a Fehér Házból figyeli a fejleményeket

Az elnök az elmúlt hat nap alatt nyolc államban tizenegy kampányrendezvényen vett részt, és még hétfőn is három államban három gyűlésen kampányolt republikánus szenátorok és kormányzójelöltek mellett.

Több rendezvényen is azt hangoztatta, hogy a voksolás az ő elnökségéről szóló népszavazás lesz. Egy indianai rendezvényen így fogalmazott: "így vagy úgy, de rólam szavaznak kedden".

Hillary Clinton, a 2016-os elnökválasztás Trumppal szemben alulmaradt demokrata párti elnökjelöltje kedden egy Twitter-bejegyzésében azt írta: "az elmúlt két évben azt láttuk, hogy ez a kormányzat támadást indít demokratikus intézményeink és értékrendünk ellen. Ma kimondjuk, hogy elég!".

Az igazságügyi minisztérium még hétfőn bejelentette: 19 állam 35 választási körzetébe külön személyzetet rendelnek a választási folyamat ellenőrzésére.

Kedd délutánig semmifajta incidensről nem érkezett jelentés, apróbb és azonnal korrigált szabálytalanságok, vagy figyelmetlenségből történt tévedések azonban történtek. Michigan egyik kisebb településének általános iskolájában például arra figyelmeztették a reggel érkező szavazókat, hogy ha lövéseket hallanak, ne ijedjenek meg, mert az iskola gyakorlóterén véletlenül erre a napra szerveztek lőgyakorlatot.

Az ABC televízió Detroitból azt jelentette, hogy az egyik, szintén iskolában berendezett szavazóhelyiségben reggel nem tudtak voksolni, mert hiányoztak a szükséges szavazóberendezések.

Kiderült, hogy a kommunikáció hiánya miatt a gépeket az iskola egy másik szárnyában őrizték elzárva, mert a szavazás lebonyolításáért felelősök azt hitték, ott lesz a voksolás. A Houston Chronicle című lap szintén a szavazógépek átmeneti technikai gondjairól számolt be.

A The Washington Post című lap megrázó riportot közölt egy idős hölgyről, aki a múlt héten voksolt, kihasználva, hogy az Egyesült Államokban lehetőség van a korai szavazásra. A texasi Gracie Lou Phillips életében először szavazott. 82 esztendősen, súlyos betegen ment el voksolni, a szavazás utáni napon ágynak esett és azóta elhunyt.

Az első részeredmények magyar idő szerint éjjel 2 órakor várhatók.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Hogy telhetnek nyugodtan a valasztasok,mikor a bohoc Trump Kina't vadolta,hogy megbugazza'k
az Amerikai valasztasokat!Putint pedig szankcioztak ezek az elmebetegek,hogy O'k is beleszoltak
a Hollywoody va'lasztasokba!Hazug,agy senkihazik egytol egyig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.