A lengyel helyhatósági választás második fordulója után Krakkóban és Gdanskban is megmaradnak az ellenzéki Polgári Koalíció (KO) jelöltjeként induló, régi főpolgármesterek – derült ki a szavazóhelyiségeket elhagyók megkérdezése alapján készült eredményekből.

Krakkóban és Gdanskban is maradnak az ellenzéki főpolgármesterek

Fotó: Omar Marques / SOPA Images / LightRocket – Getty Images

Krakkóban a 2002 óta regnáló Jacek Majchrowski a szavazatok 64,6 százalékát szerezte meg, legyőzve így az országos szinten kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) jelöltjét, Malgorzata Wassermant. Majchrowskit a KO – a Polgári Platform (PO) és a Modern (Nowoczesna) szövetsége – indította, ahogy a Gdanskban az 1998 óta regnáló Pawel Adamowiczot is. Ő a szavazatok 64,7 százalékával győzött a PiS jelöltjével, Kacper Plazynskival szemben.

Az október 21-i első fordulóban nyolc vajdasági székhelyen, ezen belül Varsóban győztek a KO által támogatott jelöltek, általában az évek óta regnáló főpolgármesterek. Második fordulót 649 községben, illetve városban tartottak, ott ahol két héttel ezelőtti első fordulóban a polgármesterjelöltek egyike sem szerezte meg a szavazatok több mint ötven százalékát.

A 16 vajdasági székhely közül ötben került sor második fordulóra.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ott még az elmebetegség nem járvány!!! Szerencsére!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.