Megtalálták a két hete kútba zuhant spanyol kisfiú holttestét szombaton, ezzel véget ért a kétéves gyermek megmentésére indított nagyszabású és az egész ország figyelmét felkeltő akció.

A kétéves Julen tizenhárom nappal ezelőtt tűnt el egy szűk, 25 centiméter átmérőjű száz méter mély kútban családja szeme láttára az andalúziai Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén.

A mentési munkálatokat kezdettől fogva rendkívül nehéz körülmények lassították, mivel megműveletlen, sziklás területről van szó, ahol ráadásul attól is kellett tartani, hogy beomlik a kút, amelybe a gyerek beleesett. A földterület egyedi adottságai miatt több alkalommal kellett módosítani a mentési stratégiát.

Megtalálták a kútba zuhant kisfiú holttestét

A spanyol csendőrség nyomozást indított annak kiderítésére, hogy a kutat illegálisan fúrták-e, ugyanis a helyi önkormányzat állítja: nem adott engedélyt.

A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

A kisfiú szülei 2017-ban már elveszítették egyik gyereküket, akkor hároméves fiuk szívbetegségben hunyt el.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
luiz
Az isten faszát, azonnal elvágni a kivitelező torkát!
SystemError
25cm átmérőjű lyuk... Szegénykének, ha szerencséje volt, akkor már lefelé kinyomta a szuszt belőle..:(

A szánalmas jogászkodás és az okozó pedig már tetten is érhető:

"szabályos megrendelés alapján dolgoztak"

Nem ismerem az ottani szakhatósági engedélyeket és minőségbiztosítási normákat, de az biztos, hogy pl, ha egy kamion sofőrnek azt mondaná a megrendelője, akinek szállítja az árút, hogy a hídról egyenes a tengerbe, akkor azzal lehet takarózni.
Gyanítom mérnöki tevékenység is megelőzte a kút kivitelezésének technológiai lépéseit és szükséges előírásoknak való megfelelést. Nem tudom ott hogy van, de még az is lehet, hogy helyileg illetékes szak hatóságnak át is kellett venni a kutat..

Sokan nem vizuálisak, nem látják a körülöttünk lévő környezet és tárgyak adta "szerencsétlen" együttállásait. legyen tanulság mindenkinek főleg itthon, hogy fűtést, erősárramot, 100m-es lyukat nem állunk neki okosba, Bélával megcsináltatni 2 sörért!
Flashianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
olivér
@Szeparepa2: A cső általában nem ér a furat aljáig,a végénél egy üreg keletkezik a szivattyúzás hatására.A vízzel együtt eleinte némi talaj is feljön,ami egy kisebb -nagyobb üreget hagy maga után.Így néz ki egy bejáratott fúrt kút általában.A tragédiát súlyosbítja,hogy már meghalt egy kisgyerekük betegség miatt.
olivér
@Szeparepa2: valóban én sem láttam a béléscsövet .Lehet azért nem bélelték ki,mert nem találtak vizet?Szomorú történet az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.