HASONLÓ KÉRDÉSEK TEHETŐK FEL A TÖBBIRE IS Két év után ismét többen vannak azok, akik elutasítják Katalónia esetleges függetlenedését, számolt be még májusban a barcelonai székhelyű La Vanguardia nevű napilap. A Centre d’Estudis d’Opinio (CEO) nevű katalán közvélemény kutató intézet vizsgálata szerint a katalánok 48,6%-a elutasítaná az…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A katalánok csak egy példa

nyugodtan leszögezhetjük, hogy mindenféle függetlenkedés mögött egyéni ambíciók húzódnak meg

A lapolitica.blog „Most akkor mit akarnak a katalánok?” címmel elmélkedik a katalán elszakadási-függetlenségi mozgalmakról. Pontosabban a hatásukról.
Bár mindegyik nagyon egyedi, de az az igazság, hogy minden ilyen hasonló célú mozgalom esetében sok függ a vezérektől, azok mentalitásától. S ez szinte független attól, hogy a mozgalom mennyire visszafogott vagy éppen erőszakos. Persze legalább ilyen fontos a külső „támogatás, mikor nagyon úgy néz ki, hogy a vadulásokért – lásd palesztinok, IRA és bizonyos szempontból az erdélyiek is - kapják a pénzt!
No de vissza a címben feltett kérdéshez, hogy mit akar a nép az isten adta nép, mely…
A minap beszélgettem egy régi kedves kollégámmal Edinburgh-ból, aki egy tősgyökeres skót. Ő mondta: Mi igazából egy jól prosperáló Skóciát szeretnénk a GB-n belül, ami jól prosperál az EU-n belül! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.