Egy jelzőrakéta kilövésével kezdetét vette a spanyolországi Pamplonában a bikafuttatásairól híres San Fermín-ünnep szombaton.

A város védőszentjéről kilenc napig tartó szüntelen mulatozással emlékeznek meg a helyiek immár évszázadok óta, és egyre több külföldi is csatlakozik hozzájuk a világ minden tájáról, köszönhetően Ernest Hemingway amerikai írónak, aki emléket állított az ünnepnek Fiesta, a nap is felkel című művében.

Így mulatnak kilenc napon át a spanyolok

A hivatalos szombati megnyitón mintegy ötezer, hagyományos fehér-piros ünnepi színekbe öltözött ember töltötte meg a pamplonai városháza előtti teret, és együtt kiáltották: "Viva San Fermín!" vagyis "Éljen San Fermín!".

Megteltek a környező épületek balkonjai, ablakai, amelyek várhatóan tele lesznek bámészkodókkal a következő nyolc reggelen is, amikor az ünnepségsorozat leghíresebb eseményei, a bikafuttatások zajlanak majd.

Így mulatnak kilenc napon át a spanyolok

A 848 négyzetméteres táv útvonalára kilátással rendelkező lakástulajdonosok évek óta bérbe adják balkonjaikat, és akár 100-200 euró közötti összeget is elkérnek a turistáktól.

A bikafuttatások tíz éve nem végződtek tragédiával, és a hatóságok igyekeznek mindent el is követni annak érdekében, hogy ez így is maradjon.

(MTI)

(Fotók: MTI/AP/Alvaro Barrientos)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.