Kasztrálás, kínzás, lágerek a civilizáció nevében: Átírja a gyarmati történelmet Afrika gulágja. 1956-ban, két nappal a magyar forradalom kitörése előtt egy afrikai dzsungelben a brit csapatok elfogták a gyarmati uralom elleni legnagyobb felkelés, a rettegett Mau Mau vezetőjét. Dedan Kimathit nem sokkal később kivégezték, a kenyai szabadságharcot leverték, a gyarmati sor ellen lázadókat pedig terroristának nyilvánították. Hatvan évvel az események után mindennek a megítélése nagyot fordul: vallomások és korábban titkos iratok igazolják, hogy a britek szisztematikusan kínoztak, öltek és zártak koncentrációs táborokba egy egész népet. Ez a Brit birodalom idáig ismeretlen gulágja, mely után az egész gyarmati történet újraírandó.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
a különbség a művelt nyugat és a balkán között
staro2
Az első koncentrációs tábort is az angolok építették a búr háborü idején.
papa.49
Az elnyomó akkor is elnyomó, ha szép hazugságokba csomagolja a történetet !!!
Nem voltak különbek az angolok, se a németek, sőt még a spanyolok, meg a portugálok se, meg az oroszok se, a japánok se, a hódítások után mindig következik a népirtás !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.