Az amerikai külügyminisztériumi tudósítók szövetsége szerint bosszúból nem engedik a miniszteri repülőre a közrádió munkatársát.

A szövetség hétfőn tudatta: a külügyminisztérium megtagadta, hogy Mike Pompeo külügyminisztert európai repülőútján a Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) egyik riportere, Michele Kelemen is elkísérje a többi újságíróval együtt.

A külügyminisztériumi tiltás előtt pár nappal Pompeo amerikai külügyminiszter dühösen nekiesett a közrádió egy másik riporterének, Mary Kellynek, miután az olyasmiről is kérdezte, ami nem volt ínyére.

A tudósítói szövetség hétfőn arra kérte a külügyminisztériumot, hogy másítsa meg döntését, és engedje, hogy Kelemen Pompeóval tarthasson.

Az amerikai külügyminisztérium egyelőre nem reagált a szövetségnek sem a bosszút feltételező állítására, sem a kérésére.

Pompeo bosszúját sejtik a tudósítók körében

Pompeo egyébként azért orrolt meg, mert Kelly, az NPR amerikai közszolgálati rádió riporternője az egyik leghallgatottabb, All Things Considered című műsorában arról kérdezte, hogy bocsánattal tartozik-e Marie Yovanovitch volt kijevi nagykövetnek, akit tavaly májusban hirtelen hazarendelt Donald Trump amerikai elnök.

A diplomatának azért kellett hazatérnie, mert aggodalmát fejezte ki a Fehér Ház szándéka miatt, hogy nyomást gyakorol Kijevre a demokrata párti elnökjelölt-aspiráns, Joe Biden és fia elleni nyomozás megindításáért.

A nagykövet hazarendelése egyik kulcsfontosságú momentuma a Trump ellen folyó szenátusi alkotmányos vádeljárásnak, az úgynevezett impeachmentnek.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.