A nyomozók nemzetközi együttműködés keretében feltérképezték a kábítószerrel üzletelő bűnözői csoportot, tagjait elszámoltatták, majd – az eljárást befejezve – átadták az iratokat az ügyészségnek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két férfival szemben.

Ásotthalom határátkelőhelyen 2018. január 19-én délelőtt jelentkezett belépésre Sz. Norbert 31 éves szerb-magyar kettős állampolgár autójával.

A pénzügyőrök a jármű alvázában a gyárilag kialakított üregekben elrejtve 30 csomagban 13,6 kilogramm súlyú marihuánát találtak.

A beszerzett szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd megkezdték az ügy felderítését.

A kábítószernek Ausztriába kellett volna megérkeznie. A nyomozók felderítettek egy bűnözői csoportot, amelyet az 56 éves F. Zoltán magyar állampolgár irányított Ausztriából.

A kábítószer feltehetően Albániából származott, és futárok csempészték Szerbián keresztül Ausztriába.

A magyar rendőrség szorosan együttműködött az osztrák rendőrséggel, ahol szintén nyomozást indítottak F. Zoltán ellen. Az összehangolt intézkedéseknek köszönhetően a férfit 2018. október 21-én Székesfehérváron elfogták a rendőrök, és az autójában 7 csomagban 2,7 kilogramm marihuánát, valamint 0,5 kilogramm amfetamint találtak. Ezzel egy időben az osztrák rendőrök kutatást folytattak a férfi ausztriai lakcímén, ahol további 3,5 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le.

A magyar nyomozók a keletkezett iratokat 2020. február 12-én vádemelési javaslattal adták át a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.