Egész Olaszországban életbe léptették a vasárnap elsőként az északi Lombardia tartományban és további 15 városban elrendelt intézkedéseket, amelyek minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint.

Egész Olaszországot lezárják a járvány miatt
Fotó: Youtube

A kormányfő elmondta, a rendelkezést még az éjszaka aláírja, így az kedd reggel életbe lép. Az intézkedés – a jelenlegi tervek szerint – április 3-áig tart, addig szünetel az oktatás is.

Hozzátette, nincs többé "vörös zóna",

egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak. "Maradjatok otthon!"

- szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte.

Közölte, az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap. Közölte, felfüggesztették az olasz labdarúgó-bajnokságot is.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt"

- mondta a miniszterelnök. Olaszországban napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált fertőzöttek száma, számuk meghaladta a kilencezret, a halálos áldozatok száma 463.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Nos...a hónapok óta tartó "járványban" Olaszországban meghalt 463 jórészt aggkorú ember...Most hajnal ötkor írom ezt...eddig éjféltől a mai napon Olaszországban meghalt 279 ember...
ide teszem a linket,ahol bármely ország népességadatai élőben követhetők.:
nepesseg.population.city/olaszorszag/...ez pont az olaszoké...az adatokat 51 másodpercenként frissítik... most ennek tükrében mindenki elgondolkodhat...!!!
verőce21
Érdekes, egyben ijesztő ez a grafikon...! @Pálinkás Pál:
Pálinkás Pál
@verőce21: Pedig ezek a szigorú tények,minden hisztis körítést mellőzve!!!
verőce21
@Pálinkás Pál: A környezetvédők és klímabuzeránsok azt mondják, hogy legalább 100.000 ember viszont életben maradt most Kínában, hogy tisztult a levegő, a koronavírus következményeként leállt üzemek miatt! :)
Pálinkás Pál
@verőce21: Világos...én egy szóval nem mondtam hogy nincs járvány,csak annyit hogy valakik,valamiért felfújják...az valahogy kimarad a szövegelésükből hogy kb ötször annyian tünetmentesen kihordák a fiatalok,amibe az aggok belehaltak...most olvasom Európában 16000 fertőzött...vazze egy többszázmilliós kontinensről beszélünk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.