A vádlottak nevét nem hozták nyilvánosságra.

A korrupcióellenes átvilágítás során húsz, korábban elbocsátott bíró és ügyész ellen emeltek vádat Albániában

– derült ki pénteken a korrupcióellenes különleges ügyészség közleményéből.

A dokumentum szerint ellenük hivatali visszaélés, csalás, valamint illegális vagyon vagy jövedelem birtoklása miatt emeltek vádat.

Az ügy keretében szereplő vádlottak fele volt alkotmánybíró. Tíz másik vádlott körzeti bíróságon vagy ügyészségen dolgozott. A vádat körzeti ügyészi hivatal képviseli majd a fővárosban, valamint két másik városban.

A vádlottak nevét nem hozták nyilvánosságra. Amennyiben elítélik őket, akkor akár nyolc évig terjedő börtönt is kaphatnak.

Az év során korábban az egykori főügyész ellen emeltek vádat eltitkolt vagyon birtoklása miatt.

Egykori bírók és ügyészek ellen emeltek vádat

A balkáni országban négy évvel ezelőtt, 2016-ban igazságügyi reform kezdődött a korrupció felszámolása, az albán bírók és ügyészek politikai függetlenségének megteremtése érdekében. Az Európai Unió és az Egyesült Államok szakértőinek segítségével megalkotott igazságügyi reformot a tiranai törvényhozás egyhangúan jóváhagyta.

A reform keretében két év alatt az ország mintegy 800 bírójának és ügyészének egynegyedét átvilágították. Többségüket elbocsátották, aminek következtében számos felső bíróság működésképtelenné vált.

A reform végrehajtását az Európai Unió feltételként szabta Albániának, annak érdekében, hogy megindulhasson a teljes uniós tagságról szóló tárgyalássorozat. Márciusban az unió európai ügyekkel foglalkozó tanácsa politikai megállapodásra jutott arról, hogy meg lehet kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, bár a folyamat kezdési időpontját nem tűzték ki.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Orbánnak most valami bizsereghet ott lent. Persze a gyógyszerek miatt ennél többre amúgy is képtelen. Ki tudja miért szeret gyűlölködni mindig. A boldog és potens emberek nem ilyenek! :)
SystemError
Orbánnak most valami bizsereghet ott lent. Persze a gyógyszerek miatt ennél többre amúgy is képtelen. Ki tudja miért szeret gyűlölködni mindig. A boldog és potens emberek nem ilyenek! :)
SystemError
Az anyjukat is eladó vadpondrók fizetett gyilokpárti hirdetését halhatták. Vállalnak dildós váltófutást és motorháztetőn vonaglást a vad pajtások forró vonalán! Tüntetős, büntetős szerepjátékra is kaphatóak fürdőskurvák. Mindegyik retardált tesztelve, beárulták a saját családtagjaikat is álmukból felkeltve. Új generációs média szakemberek! Most csak 2 traffik/napért! Garantáltan tanulatlan, műveletlen, susogós nadrágos suttyó mind. Erre garanciát vállalunk! Jelentkezni képzésre a mi hazánkban fidess kihelyezett irodáiban lehet.
csak úgy....
István Gyula Németh kérdez, te válaszolsz!
"Te jános virág és a hozzád hasonlók! Kik tették tönkre 45 év alatt az országot, majd folyamatosan az antal-jóska a kommunista beültetett, majd a horn-kormány és jöttek a meggyesi, gyurcsány, bajnai nemzet-kiárusítók eladók, maguknak hitelt felvevők az országot adóságcsapdába lökő szemetek!
Észen vagytok egyáltalán!
A jelenleg regnáló kormány adott, tett a népért, a nemzetért, miröl beszéltek gennyes tetvek! Tévedés ne essék nem vagyok fidsz-nyaló >> de ami tény az tény és aminek örülhetünk az az, hogy van a nemzetünknek felelős vezetője, aki és akik gondoloznak, tesznek! A valutás hitelügyletekkkel megkárosítottak elfelejtették, hogy azt a maggyesi kormány indította el, majd a bajnaiék vigéckedtek a a pénzdömpingből? Hőbörögtök a jelen kormány ellen, mint jogutód ellen, mert olyan seggfejekvagytok, hogy azt sem tudjátok mit fogalmazzatok meg, mit követeljetek >> csak nyaljátok a balliberális tetvek seggét? Bukjon a kormány? aztán majd a nyugdíjat (nem a13.havit) nyúlják le,megemelik az adóidat, te barom seggfej, a munkahelyedet migránsokkal töltik fel az anyukádat, a feleségedet migránsok fogják kefélni téged megygilkolni, TE állatsereglet! > virág jános, dezső gazdag, meg a néhány társatok, van eszetek egyáltalán >> ja, ti vagytok a munkásőr csökevények! Nem csodálkozom! Az arcotokat meg a szomszédadja vagy még az se! tetvek!"
szóval,szeritetek ez az értelmi és szellemi jobbágy normális?
csak úgy....
@csak úgy...: úgy dógozik a gyula,mint egy albán hazafi.
csipetke
Remélem,nálunk nem kell túl sokat várni pl poltpéter elszámoltatására,és aztán szépen sorban jöhet az egész korrupt banda,akiket évek óta véd

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.