Titkosszolgálati akcióval szabadították ki Silvia Romano, egy olasz nem kormányzati szervezet 24 éves önkéntesét, akit 2018 novemberében fegyveresek ejtettek foglyul Kenyában – adta hírül Giuseppe Conte olasz kormányfő szombaton.

Titkosszolgálati akcióval kiszabadították a Kenyában elrabolt olasz nőt

Silvia Romano vasárnap kora délután érkezik meg Rómába az olasz nemzetbiztonsági hivatal (Aise) repülőgépével. Elsőként az elrablása körülményeit vizsgáló államügyész hallgatja meg, majd a fiatal nő hazatérhet milánói otthonába.

"Silviát megviselték a történtek, de jól van"

- nyilatkozta apja a sajtónak.

Az Afrikában gyermekvédelmi programokat végző AfricaMiele olasz nem kormányzati szervezet önkéntesét másfél évvel ezelőtt a kenyai Malinditól nyolcvan kilométerre található Chakamában rabolták el fegyveresek. A kenyai túszejtők az olasz nőt egy szomáliai terrorista csoportnak adták tovább, az al-Kaidához közeli al-Shabaab csoportnak. A kenyai emberrablók három tagját letartóztatták és bíróság elé állították hazájukban.

Silvia Romanót 2018 novembere óta nyolc különböző helyszínen tartották fogva. Sajtóértesülések szerint kiszabadítása az olasz, valamint a török és a szomáliai titkosszolgálat együttműködésének köszönhető. Más források szerint a nőt a szomáliai főváros Mogadisciutól harminc kilométerre engedték szabadon. A Corriere della Sera olasz napilap úgy tudja, az olasz fél váltságdíjat fizetett érte.

(MTI)

(Fotó: Silvia Romano/Facebook)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Shikari: Kávészünet van kukabúvár ?
görbetükör
@Shikari: rendes ember elfordul tőled. Akikkel te jóban vagy, akiket te védesz, azoktól is.
görbetükör
@Shikari: Én az igazságot, a tisztességet, a becsületet, az istenhitet támogatom.
Ezért állunk mi szemben egymással. Gondolkozz el ezen!
görbetükör
@Shikari: - te semmit nem értesz abból, hogy mit fogadok el és mit utasítok el. De nem is baj, mert te annyira elfogult vagy, hogy nem is érdemelsz őszinte választ, őszinte véleményt.
Hadakozz csak tovább másokkal ocsmány stílusban. De bizonyára tudod, hogy aki mocsokkal dobálódzik, annak sohasem lehet tiszta a keze.
Én csak egyszer-egyszer szólok hozzád, amikor nagyon rád fér egy kis figyelmeztetés. De hogy ezzel mit kezdesz, hogy mire forgatod ki, az már a te dolgod, a te felelősséged.
Én szóltam.
Gyütt Mönt
@Shikari: Máté 5:44 szeressétek ellenségeiteket... Ergo te legföljebb látszatkeresztény vagy.
Gyütt Mönt
@Shikari: egy dolgot becsülök benned, valóban olyan stílusban szólsz, ahogyan hozzád szólnak. Viszont a hungarofob minősítésről azonnal Herman Göring neve ugrik be, aki kijelentette, hogy "Én mondom meg,hogy ki a zsidó". Ugye tudod ki volt Göring?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.