Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg vezetője szerint az orosz állami hadsereg megtámadta a Wagner egyik táborát – írja a Mandiner a nyugati média és orosz állami források alapján. 

Összekapott a Wagner csoport és az orosz hadsereg, puccsra készülhetett a zsoldosok vezéreFotó: TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP

Állításai szerint az orosz hadsereg rakétatámadást intézett a Wagner tábora ellen, és ezt igazolandó Prigozsin videót is közölt, mondván, a támadás következményei láthatók rajta.

Sojgu védelmi miniszterről pedig azt nyilatkozta: „Ez a lény meg lesz állítva”.

Az állami hadsereget és vezetését régóta nyíltan és kemény szavakkal kritizáló Prigozsin a Meduza hírportál szerint

az orosz népnek is üzent, miszerint „helyreállítja az igazságot”.

A Medusa szerint Prigozsin arról beszélt:

„Huszonötezren vagyunk, és a végére járunk a törvénytelenségnek az országban. Huszonötezren várnak taktikai tartalékban, miközben a stratégiai tartalék az egész hadsereg és az egész ország. Mindenki csatlakozzon hozzánk, aki akar. Véget kell vetnünk ennek a szégyennek”

– közölte Prigozsin a Telegramon.

A zsoldosvezér az orosz nép elleni szándékos népirtással, oroszok tízezreinek legyilkolásával és orosz területek Ukrajna kezére játszásával vádolja a hadsereget vezető Sojgu–Geraszimov párost.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov azt közölte: Vlagyimir Putyin elnök tudatában van annak, hogy Prigozsin lényegében puccsot hirdetett az orosz hadsereg ellen, és Peszkov állítása szerint minden szükséges intézkedést megtesznek.

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint fegyveres lázadásra való felbujtás miatt büntetőeljárás indul Prigozsin ellen.

Forrás: mandiner.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Öljétek meg egymást,annyival kevesebbet kell az ukránoknak felkoncolni.
izéke
Öljétek meg egymást,annyival kevesebbet kell az ukránoknak felkoncolni.
Péter2
Ha okosan játszik Prigozsin hatalmasat tud szakítani , mást nem kell neki tenni , hogy bemutatni a sok orosz halottat és a putyin háborúját , ő meg azt mondja azonnal befejezi a háborút , nem hagyja , hogy több orosz fiatal elessen , már nyert is , mivel az orsz közvélemény nem támogatja a háborút !
jáger laszló
Toldi után szabadon
Repül a Prigozsin:ki tudja, hol áll +?
Ki tudja, hol áll +s kit,hogyan talál +?
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
Az tökjó lesz,ha a gyíkok elkezdik egymást nyírni. Ahogy olvasni, a ruszkiknál már Prigozsin népszerűbb,mint putyin. Ha putyin bármilyen módon el lesz takarítva, kérdés,hogy Prigozsinnak vannak-e ambíciói, hogy tovább izélgesse Ukrajnát.
Másrészt kérdés,--ha Prigozsin lesz a nyerő,--kell-e neki a puhos barátsága.
csipetke
@sgl: 07:57 Igazából nem tudni hogy mi van köztük, de mindenesetre úgy csinálnak mintha...Nyilván az üzlet az üzlet, és a NATO nem véletlenül nem oszt meg Mo.-gal érzékeny adatokat, mert azok a ruszkiknál kötnének ki. Hogy orbán hátbaszúr bárkit,aki ellentmond neki,az nem újság,lásd Simicskát, vagy akár Iványi Gábort. De biztos vannak többen is. Nagy haverságból nagy ellenség. De putyin meg orbán? Ki tudja..
Másoló
no ő is kipottyan majd egy pince ablakon

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.