Hiába jelentette ki a kormány, hogy kereszténydemokráciában élünk, hiába folytattak erőteljes kampányt az egyházak, hogy minél többen vallják magukat vallásosnak,

Forrás: Közbeszéd
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Na, tessék. Nem elég, hogy nem demokrácia, de még keresztény sem.
Aki Én
Na, tessék. Nem elég, hogy nem demokrácia, de még keresztény sem.
Macskaszem
Mert ha mindig az arcomba tolnak valamit amit én nem kérek, attól nem megszeretni fogom, hanem még jobban utálni.
Ez történt a vallással. Az erőszakos hittérítés soha nem vezetett jóra.
rakitics41
Ebben az egészben az a röhej hogy maguk az egyházak nem szólalnak meg, nem mondják el hogy mit kívánnak tenni azért,hogy az egyházak tagjai ne csökkenjenek, hanem inkább gyarapodjanak.Az eredmény egyébként az egyházak munkáját minősíti, és inkább az állam hiába akarja ,akár erőszakkal is és még több pénzzel az egyházakat erősíteni. Amennyiben hívek nem érzik fontosnak az életükben az egyházak tevékenységét, akkor az állam hiába erőlködik, a létszám csökkenni fog, úgy hogy Európában is csökken ahol valójában a hit a magán élet része, és nem hátrányos a helyzete annak aki nem vallásos.Már szó esett arról hogy az egyházaknak meg kell újulni, de úgy látszik hogy ez a megújulás nem volt sikeres.
Nessy
@Macskaszem: Megelőztél! :-))) A kormány és kegyenc egyházai nem Istent, hanem Mammont imádják! Ebből meg nem sokan kérnek!
madlaci66
@rakitics41: miért nem újult meg? A nertársak már ott prédikálnak a vasárnapi misén, és a papok is a fidess mellett kampányolnak.
rakitics41
@madlaci66:Talán azért nem újulnak meg az egyházak mert régi módon szervezik a gyülekezet hitéletét amire az emberek nem vevők, de az is lehet hogy az egyházi emberek valamilyen ok miatt már nem példaképei a közösségnek s ezért ezek az emberek nincsenek jelentős hatással közösségre vagy talán az emberek nem érzik azt annyira mint régen hogy az életük éléséhez nincs annyira szükségük a vallásosságra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.