Február 16-án, 47 éves korában, igencsak gyanús körülmények között halt meg az ellenzéki képviselő a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 éves büntetését töltötte.

Az Európa Tanács miniszteri bizottsága elítélte Oroszországot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála miatt, és független nemzetközi vizsgálatot sürget – közölte a strasbourgi székhelyű, 46 tagországot számláló szervezet pénteken.

Független vizsgálat indulhat Navalnij halálának az ügyében

Navalnij halálát kivizsgálja az Európai Tanács     Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

A közlemény szerint a miniszteri bizottság azért szólított fel vizsgálóbizottság létrehozására, hogy biztosítsa az orosz ellenzéki politikus február közepén börtönben bekövetkezett halálának körülményeit feltáró nyomozás függetlenségét, "tekintettel az illetékes orosz intézményekbe vetett bizalom hiányára". A bizottság szerint a vizsgálatnak nemzetközi mechanizmuson keresztül kell történnie annak érdekében, hogy hatékony, független, pártatlan, gyors, alapos és átlátható legyen.

Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára sajnálatosnak nevezte, hogy az orosz hatóságok leállítottak minden kommunikációt az Európa Tanáccsal a bíróság ítéleteinek végrehajtásával kapcsolatban, és számos ítéletet Oroszország továbbra sem hajtott végre. A főtitkár sürgette az orosz hatóságokat, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést az ítéletek végrehajtására. Jelenleg 2633 olyan Oroszországot érintő ügy van, amelyek végrehajtásra várnak.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
mint az északi áramlat felrobbantásának ügyében is?
kereső
@KisTehen: Boci ez nem az unió tanácsa...
RonaGyuri
független?? ja, hogy mint nálunk a Polt-erály!!! =))
Billibácsi
Független, pártatlan, gyors? Oszt majd véletlen kiesnek az ablakon.
kereső
@KisTehen: Az Európa Tanács egy regionális, nemzetközi szervezet, amelynek székhelye Strasbourg. Jelenleg 47 tagja van, de nyitva áll bármely olyan európai állam előtt, amely elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat. 1949.

Az unió tanácsa: Európai Tanács- az unió állam-és kormányfőinek tanácsa.
kereső
@kereső: Kiegészités: putyin kilépett az Európa Tanácsból...jogos is, hiszen tagadja az alapvető szabadság és emberi jogokat. Orbán és kövér hasonlóan - hiszen mindketten ezeket a jogokat a "marhaság" kategóriájának tartják, Mikor lép ki orbán?
Yoda69
Ez nem lesz egyszeru amig putyin ul a tronomn.trónon

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok