Ha Európa jövőjét valóban itt a keleti végeken (és azon belül is elsősorban a Fideszben) írják, ahogy Orbán Viktor köreiben hiszik és – főként – terjesztik, akkor ez a jövő pillanatnyilag nincs túl jó bőrben. Ám ahogyan azt a legfrissebb uniós közvélemény-kutatások mutatják, a kétféle jövőkép – a Fideszé és Európáé – épp kezd elszakadni egymástól. A rajtunk kívüli EU-ban a rubeljobboldal váratlanul leszállóágba került; még Szlovákiában is, ahol a putyinista kormánynak ellensúlya támadt egy nyugatos köztársaságielnök-jelölt személyében. Mintha a nehézségekbe lassan-lassan beleunó, és azokért értelemszerűen a mindenkori eliteket hibáztató európai közvélemény kezdené megérteni, hogy mi is a játszma tétje: hogy a revans legfeljebb napokig lesz édes, de utána az orosz befolyás akár évtizedekre a nyakukon maradhat.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na kérem ez nagyon ott van

A nepszava.hu publicistája „A jövő elkezdődött”

Az elmélkedés talán kicsit többet lát bele a dolgokba, vagy csak alábecsüli Orbánék aljasságát és a híveik bornírtságát, de az utolsó mondata igazán frappáns:
„rendszerváltáshoz kormányképes ellenzéki alternatíva is kellene – de az nem volt nekünk 88-89-ben sem. ”
nemkati
@simmering73: A narancsszín kezdi belepni a penészt? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.