A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön elküldte az UEFA-nak pályázatát, amelynek célja, hogy Budapest legyen az egyik helyszíne a 2020-as Európa-bajnokságnak.

Az MLSZ az MTI érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy az új Puskás Ferenc Stadionnal három csoportmérkőzésre és egy egyenes kieséses találkozóra kandidál. A tervek szerint az építkezés jövőre kezdődik és az új aréna legkésőbb 2018-ra elkészül.

Vígh László, a beruházásért felelős kormánybiztos tavaly áprilisban jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében különleges, a világon is egyedinek számító eljárással épülhet meg a nemzeti futballaréna, "stadion a stadionban" koncepcióval, így a mostani Puskás Ferenc Stadionon belül készül majd el az új létesítmény. A tervek szerint 65 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a beruházás pedig 70-90 milliárd forintba kerül majd.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntekig várja a végleges pályázatokat, a végrehajtó bizottság pedig szeptember 19-én dönt a rendezőkről. A 2020-as Eb-re 13 ország egy-egy városában kerül sor. Tavaly szeptemberig 32 ország – köztük Magyarország – jelezte pályázati szándékát, de szerdán a lengyelek és a csehek is visszaléptek.

Az Eb-t illetően két csomagra lehet pályázni: az egyik a két elődöntőt és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses – nyolcad- vagy negyeddöntős – összecsapást. Utóbbit tekintve majd 12 győztest hirdetnek ki. A nyolcaddöntőre 50, a negyeddöntőre 60 ezer férőhelyes stadion az elvárás.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Talán akkor a stadionépítő cunamit a Népstadion átépítésével kellett volna kezdeni és nem a csuti arénával. Akkor nem kellett volna megint egy makettal pályázni az EB re.
Csizmás Kond
..esetleg ha azt is nem izráelben szervezik meg...
silber13
Miért szerveznék Izraelben? Meg tudnád mondani? Vagy csak vadakat beszélsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.