Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, az olimpiai védnöki testület tagja szerint Magyarországnak szüksége van az olimpiára, amelyből csak haszna származhat.

A sportvezető erről a Sport TV Mai helyzet című műsorának hétfői adásában beszélt Dénes Ferenc sportközgazdásszal, a védnöki testület másik tagjával együtt.

"Ez olyan szerencsés időszak, amikor az úthálózatot fejlesztjük, a szállodai kapacitást bővítjük, a hiányzó sportlétesítményeket megépítjük, s majd ezután kiderül, megkapjuk-e az olimpiát" – mondta Kemény Dénes, aki hozzátette, ha Magyarország elnyeri a rendezés jogát, akkor ideiglenesen felépíthetőek azok a sportlétesítmények, amelyekre nincs igazán szüksége az országnak.

Az MVLSZ elnöke úgy vélte, a 2024-es játékok megrendezése lehet olyan, amely "nem dönti romba az ország gazdaságát", sokkal inkább segíti a fejlődését.

"Arról nem is beszélve, hogy másfél milliárd dollárnyi segítséget kaphatunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a létesítményekhez, amelyek azért itt maradnak" – jelentette ki Kemény Dénes, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a végső döntésnél a lobbitevékenységnek óriási szerepe lesz, rengeteg múlik majd rajta.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) decemberben fogadta el az Agenda 2020 névre keresztelt reformcsomagot, amelynek az a lényege, hogy a jövőben olcsóbb, fenntarthatóbb, kisebb olimpiák legyenek, így a közepes méretű, 2-4 millió lakosú városok is rendezhessenek gazdaságos, megtérülő játékokat.

Dénes Ferenc ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a NOB olyan létesítményeket javasol és támogat, amelyek hosszú távon fenntarthatóak, illeszkednek a tágabb értelemben vett társadalmi stratégiai fejlesztési tervhez. A közgazdász szerint a rendezéssel, ha a kivitelezést okosan és jól hajtják végre, mindenki jól járhat, a mezőgazdaságtól az alapanyaggyártókig, hiszen a turistáknak enniük kell, a létesítményekhez pedig építőanyagra van szükség. Az állam számára pedig az adóbevételekből térülhet meg a befektetése egy része.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) február 6-án fogadta el a Borkai Zsolt MOB-elnök által felkért olimpiai védnöki testület határozatát, ebben javasolja Budapestnek és Magyarországnak, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

A 2024-es olimpiára a jelentkezési határidő szeptember 15., a házigazdáról pedig 2017 nyarán, Limában dönt a NOB.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Magyarországnak szüksége van az olimpiára, amelyből csak haszna származhat."

Mármint kinek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
nem kell
nálunk gazdagabb országok is belebuktak már - nem kicsit
sajnálom hogy ez az ember is elvesztette a gerincét
oncogito
Még mindig van mit kizsigerelni ebből az országból...
pbalage
ó, csak nem egy új uszodát akar építeni a kertbe?
mariaberta
Hát persze, hogy kell, hiszen olyan gazdagok vagyunk, azt sem tudjuk hova dobjuk ki a pénzünket.
Stadion, stadion, ja bocs "fedett sportlétesítmény" - Ekkora marhaságot csak Balog tiszi tudott kitalálni. Bár el tudom képzelni nagy agytorna kellett hozzá.
magyarbakancs
"Kemény Dénes szerint Magyarországnak kell az olimpia."
A nincstelenség,szegénység és a reménytelenség felszámolására van szükség.
Önnek és mind azoknak kik az olimpiát propagálják ,hogy legyen Magyarországon annak elme orvosra van szükség.
Szeretném megtudni ki gazdagodna meg belőle?
Mely néprétegtettöl vesznek el juttatásokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.