Élete első olimpiai aranyát szerezte szombaton Rióban Hosszú Katinka. Férje, Shane Tusup, aki egyben edzője is, könnyfakasztó üzenettel köszöni meg kedvesének a csodát.

„Életem szerelmének. Köszönöm, hogy hagytad, én is részese legyek a csodálatos utazásodnak! Annyira büszke vagyok rád, amiért annyi vért, verejtéket és könnyet tettél bele ebbe a munkába az elmúlt négy évben. Tudom, hogy rengeteg idegesítő része volt a fejlődésnek, sok hibával az út közben, de a futamban az úszásod, amit mindig is terveztünk, tökéletes időzítéssel összeállt, és olyan pokolian jó pillanatban végződött, amit sosem felejtek és mindig örömteli marad. Köszönöm, hogy vállaltad a kockázatot négy évvel ezelőtt, és már azelőtt bíztál bennem, mielőtt én önmagamban. Te vagy az igazi hősöm és az inspiráló erőm!”

– írta Tusup az Instagramon.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
oncogito
Hosszú Katinkát mélységesen tisztelem és minden elismerésem.
Azonban a férje annál ellenszenvesebb. Vajon hogy viselte volna,ha nincs aranyérem a nejének?
Ez az ember durván a siker megszállottja és Isten irgalmazzon, ha egyszer nem lesz győzelem...
karma1
f@oncogito: Ha a Te feleseged mas nemzetbol valo volna, a kedveert megtenned, hogy az O orszaganak hozd sorba a kivalo, oriasi teljesitmenyeket? Magadra oltened - KIZAROLAG a feleseged kedveert!!! - a Hungary feliratu mezt, es abban oromkodnel a feleseged mellett? Azok utan, hogy az egesz magyar uszoszovetseg Katinka ellen fordult, mert O nem volt hajlando lefekudni a politikanak, nem hagyta magat megvasarolni kilora, mint esetleg mas tette volna.
Neked sem, nekem sem, sot, az uszoszovetseg fancsali vezetojenek sem kell szeretni Shane Tusup-ot, de amit ez az ember tett a magyar uszosportert, az mindennel fontosabb, es elvitathatatlan.

Te ugyanezt vegigcsinalnad?
Jol gondold meg, hogy oszinten valaszolhass Magadnak...
oncogito
@karma1: - attól tartok (meglehet tévedek) hogy ez az ember a sikerért BÁRMIRE képes.
karma1
@oncogito: Mondjujk akkor ebben az esetben nem esik nehezere megdicserni a nejet, csak most azt ne probald nekem bemeselni, mert kirohoglek, hogyha Katinka nem nyrt volna aranyat, akkor megveri? Megoli? Mert mindent a karrierert? Na nema'...
oncogito
@karma1: -
"Inkább maradna a vízben, és fulladna bele! - dühöngött a New York Times szerint Hosszú Katinka férje és edzője, Shane Tusup, amikor a felesége csak ötödik lett egy versenyen. "

nol.hu/sport/ijesztoen-viselkedik-hosszu-katinka-ferje-1626371
eugen4402
Amit Tusup művelt, az nem egyszerű edzés-módszer, hanem a legkeményebb pszichés dopping. Zseniális pali, kiválasztott egy kétségtelen jó képességű úszócsajt, akit addig szuggerált, űzött, hajtott, gyötört, amíg a világ legjobbját alkotta meg, tehát a siker kettejük munkáját, hozzáértését dicséri. Még akkor is elismerem a fickó tehetségét, ha - bankárcsalád sarjaként - anyagi gondok nem gátolták soha az álmai valóra váltásában. Katinka aranyérmei a magyar éremtáblázatot gazdagítják, és ennek örülnünk kell...
karma1
@oncogito: En az angol EREDETI cikkre, nem a magyar forditasra, vagy rezume're gondoltam... Magyar sajto forditani sem tud igazan, es nem is minden informaciot kozol. (Vagy ha kozli, akkor mas, vagy rossz forditasban.)
oncogito
@eugen4402: - megéri mindezt egy kemény pszichés dopping? Az élete mivé lesz Katinkának?
Kell hogy legyen egy határ...
oncogito
@eugen4402: - tényleg ez lenne a sport, az olimpia szellemisége?
eugen4402
@oncogito: Sajnos, bele kell törődni, hogy ma már ide jutott az "olimpia szellemisége". Coubertin báró ma hiába házalna a korszakalkotó ötletével, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Egy árva vasat nem kapna a rendezésre, rádöbbenne, hogy részvétel helyett meg kell elégednie részvéttel.
Viszont ha egy aranyérem még a csóró magyar államnak is megér 35 millát, az is elég hatékony ösztönzés, majdnem olyan, mint a dopping...
oncogito
@eugen4402: - én nem törődöm bele, ezért már egy jó ideje elfordulok a sporttól. Még az olimpiától is. Túl sok csúnyaság van benne.
Inkább nosztalgiázok egyet, ha van kedved, te is tedd:
www.youtube.com/watch?v=bVbAm9YX2ns
www.youtube.com/watch?v=02cjvu-yCEQ
eugen4402
@oncogito: Köszönöm az "időutazást", röpke 20 percre visszatért a fiatalságom.:-))) Bevallom, én hajlamos vagyok kompromisszumokra, nem örülök a sport üzletté züllesztésének, de valamiért valamit alapon elfogadom, hogy ha a szponzorok nem pénzelnék a teljesítményt, nem látnám a távoli országokban zajló sporteseményeket, mert a közvetítés nem olcsó mulatság. Ha látni akarom a győztesek mosolyát, el kell viselnem a fenyegetést, hogy csak olyan elektromos fogkefét vegyek, amit kerek-fejű fogorvos tervezett...!
varrólány
@eugen4402: Az igaz ,hogy a versenysportnál már szinte az emberi teljesítmény ,fizikális erő határait nem látni. Vajon meddig lehet javítani lefaragni az időből ? Persze ez csak olyan magamnak feltett kérdés. Néha már mintha nem is elsősorban a győzelem a cél hanem a saját csúcs eredmények javítása. Ha túl jól sikerül nem érjük be kevesebbel .
Nem tudom ki emlékszik még Bubkára a rúdugróra aki centinként haladt előre megfontoltan , és így is mindig győzött. (persze ez más kategória nem a perc számít )
Talán a férj Katinkában éli meg az ő elmaradt sikereit , nem tudhatom de hatékonyan sikeresen működnek együtt az biztos és nem utolsó sorban a mi örömünkre is!
eugen4402
@varrólány: Tökéletesen egyetértek a véleményeddel. Csak egy apró emlék jutott eszembe a kérdésedről (vajon meddig lehet lefaragni az időkből?) Még élt dr. Mező Ferenc, aki az 1928-as amszterdami olimpián szellemi olimpiai aranyérmet szerzett, és tartott nálunk egy nagysikerű előadást a suliban. Neki tettük fel ezt a kérdést (talán 1952-ben?) Az egyórásnak meghirdetett előadásból így lett három-és fél óra, mert az öregúr az összes elméletet elmesélte ezzel kapcsolatban... :-)
karma1
@varrólány: Nagyon szepen koszonom a cikket! Vegigolvastam, pedig itt mar masnap van, jo keso, de megerte... Termeszetesen jo magyar modra lett kiemelve ez az egy mondat a teljes szovegkornyezetbol, ami igy Tusupot egy verengzo vadallatnak allitja be. Az ujsagiro ugyanis pontosan ezt irja: "A bemelegito helysegben ket ember hallotta,. hogy az edzo azt mondta Katinkanak, hogy az elvesztett verseny utan akar maradhatott volna a medenceben es akar bele is fulladhatott volna", de azt mar nem emliti meg, hogy a nap vegen mar megcsokolta Katinka homlokat es a legnagyobb egyetertesben , osszeolelkezve tavoztak a helyszinrol.

Ugyanis ez mar egy magyar firkasznak nem fer bele az osszkepbe, de plane nem a karaktergyilkossagba, amivel Tusupot egy vadallatnak, Katinkat meg egy penzehes nonek akar beallitani.
Mindketten vallanak a kapcsolatukrol a cikkben, es mindketten azt allitjak, hogy tokeletesen el tudjak valasztani a ferj-feleseg szerepkort az edzo-versenyzo teljesen mas feladatkoreben.
Tusup isteniti Katinkat, o talalta ki neki az Ironn Lady becenevet,(ill. o erositette meg ebben a szerepkoreben Katinkat). Katinka is elmondta, hogy tudomasul veszi, hogy Shane ilyen temperamentumos, ambiciozus, es ugy latja tovabbra is, hogy csak igy tudnak elerni barmifele kimagaslo, legendas eredmenyt.

Szoval a cikkben NEM ez az egy mondat lenne a lenyeg, hanem az az alapos palyatortenet, amiben a NY Times kizarolag dicsero szavakkal, hihetetlen lelkesedessel beszel Katinkarol.
Magyarorszagon - jo magyar szokas szerint - letorne a keze barmilyen sportujsagironak, ha egy ilyen cikket kellene megirnia a sajat orszaganak a szineiben versenyzo kiveteles tehetsegrol...
oncogito
@karma1: - én külön nézem Katinkát és a férjét. Akit igazán szeretek, annak nem mondok ilyent, sem finoman, sem durván, sem bármilyen szövegkörnyezetben. Sőt, nem hogy nem mondanék, de eszembe sem jutna.
Én nem tartok senkit pénzéhesnek, de meggyőződésem, hogy ez az ember, Katinka férje a siker megszállottja és nem ismer határt. Ez pedig nekem egy ponton túl (mert a munkán, a kitartáson és az elkötelezettségen túl ott érzem a BÁRMI ÁRON veszélyét) már ellenszenves, ez a véleményem, bár csak magánvélemény..
karma1
@eugen4402: Milyen szerencses vagy, hogy hallgathattad ezt a csodas embert errol az elmeletrol: ez engem is mindig izgatott: kell lennie egy olyan pontnak, amikor azt mondjuk, hogy elertunk az emberi teljesitokepesseg vegere, innen mar csak ugy lehet jobb idoket futni, uszni, ugrani, dobni, ha :1/ vagy a meroeszkozok lesznek egyre pontosabbak, (idomero, tavolsag, magassag stb) 2/ vagy megvaltoztatnak alapszabalyokat peldaul az eszkozok viseleseben (na, ez inkabb szigorodott az uszoknal a viselheto ruhazattal), vagy vedoeszkozok, sporteszkozok modernebb anyagbol keszulnek, vagy a 3/ lehetoseg, amikor a versenyzok elkezdenek doppingolni a jobb eredmenyek produkalasanak erdekeben.
Katinkanal a fent emlitett New York Times cikkben fel sem merul.
karma1
@oncogito: Teljesen mas kep alakul ki az emberben, ha figyelmesen elolvassa a @varrolany altal belinkelt cikket, mert ott kulon kiter az ujsagiro Shane es Katinka egyenisegere, szemelyisegere, es vann egy fejezete a cikknek, ami arrol szol, hogy "Stronger together", es ebben az egymashoz valo viszonyukat irja le.
Katinkaban is benne van a mindenaron valo nyeres, ambicio, amire Shane nagyon jol rarepult; neki az a dicsoseg es penz kell majd, amit az uj edzesmodszerevel fog keresni Amerikaban. (Mondjuk ez is le van irva a cikkben, az eredeti angolban).
oncogito
@karma1: - Katinka olyan sportoló, akinek az elhivatottsága szerintem igazi sportember elhivatottsága.
A férjét nem tudom ugyanilyen szemüvegen át látni.
Elismerem, hogy ez egyéni vélemény, de vállalom.
Perwool
@oncogito: olimpia2016.24.hu/olimpiai-hirek/2016/08/04/hosszu-katinka-csodalkozik/

"Katinka első edzője is épp ilyen kemény volt. Holott ő is családtag volt. A nagyapja
– idézte a lap Hosszú Istvánt, a korábbi válogatott kosárlabdázót."
Mégis milyennek kellene egy edzőnek lenni? Kis Laci bácsisnak?? megerőszakolni... zaklatni.. a versenyzőket? Edző nélkül lehet valamilyen sportot hivatásosan űzni? Nem!
Amúgy meg, ha neki ez így jó, akkor...
Mint azt a verseny eredmény mutatja. Igen Katinka jól választott edzőt! Két arany az Olimpián.
eugen4402
@karma1: Emlékezetem szerint egy nagytudású, aranyos bácsika volt, és szívesen "átugrott" hozzánk, mert a szomszéd megyeszékhelyen volt gimnázium-igazgató, és régről ismerte a mi dirinket... Én személy szerint hajlok arra az álláspontra, hogy az emberi teljesítőképességnek nincsen felső határa. A száz évvel ezelőtti rekorderek egyszerűen nem hinnék el a mai eredményeket... Hogy mi lesz száz év múlva...? Senki se tudhatja.
oncogito
@Perwool: - ez a te véleményed. Az enyém, meg amit föntebb leírtam.
Ennyi.
varrólány
@eugen4402: Szerencsés vagy hogy remek előadàst hallgathattàl.:))) Én még akkor minuszos életkorú voltam.
Azt írtad hogy az emberi teljesítőképességnek nincs felső hatàra. Szerintem van azért hiszen a végtelenségig nem lehet terhelni a testet még ha valamilyen segìtséggel is. Elég sok sportoló meghal fiatalon talàn ők nem veszik észre a jeleket amikor màr nem lehet tovàbb terhelni erőltetni mert ràmegy az egészség vagy az élet.
Igen, a régi eredmények már a múlté jönnek az újak új rekordokkal.
varrólány
@karma1: 14:29 Szívesen !:))
Tudod milyen a sajtó valamerre mindig hajlik attól függ ki a gazdàja. De ez orszàgonként így van nem csak itt. Vagy ne menjünk messzire itt a propin is a címek csak kiragadott szavak egészben olvasva más az értelme az eseményeknek történéseknek.
Ezért is kell több helyről tàjékozódni ha van rà mód.
eugen4402
@varrólány: Ez a keserű valóság..! Következmények nélkül a gépeket sem lehet túlterhelni, hát még a törékeny emberi szervezetet...A doppingszereket használók is tisztában vannak ezzel, de az ő értékrendjükben egy sportsiker többet ér, mint az esetleges nyugodt, békés öregkor, és ez nem Katinkára vonatkozik, hanem a szer-fogyasztókra.
varrólány
@eugen4402: Ez is igaz, és a versenysportot nem lehet nyugdíjig űzni .De nem véletlen mondják hogy a csúcson kell abbahagyni. De elhiszem aki megízleli a győzelmet nehéz lemondani , és átadni a fiataloknak a stafétát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.