Budapest 2024-es olimpiai pályázatának sikere érdekében, életében először jár ötkarikás játékokon Habsburg György, az utolsó magyar király, IV. Károly unokája.

"Természetesen a Budapest 2024 miatt vagyok itt, próbálom a kapcsolataimat kihasználni, hogy népszerűsítsem ezt az ötletet" – mondta az MTI-nek az 51 éves olimpiai "újonc". "Nemrég érkeztem, csütörtökön az úszásra tudtam ellátogatni, pénteken pedig az ökölvívócsarnokban voltam először, ahol ugyan nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettük volna, de már eddig is fantasztikus sikereket értünk el, s el kell mondjam, hogy bárhova megyek, bárkivel találkozom, hihetetlen tisztelettel beszélnek velünk, elismerve a nagyszerű eredményeket."

Habsburg György az olimpia végéig Rióban kampányol majd a magyar kandidálásért, s mint mondta, szeretne minél több sporteseményre eljutni, ám ez nagyban függ az egyéb, a lobbizással összefüggő programjainak alakulásától.

"Kell népszerűsíteni a pályázatot, mert nagyon erős ellenfelekkel kell megküzdeni a rendezésért" – jegyezte meg. Egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy "nagyon reális" esélyt lát a magyar kandidálás sikerére.

"Komoly versenytársak vannak, de mindent meg kell próbálni. Ahogy édesapám (Habsburg Ottó) mondta mindig, aki nem lő, nem talál" – fogalmazott.

Habsburg György szerint Budapest mellett szól, hogy Magyarország a sportban óriási sikereket ért el a történelem során, s még nem rendezett olimpiát.

"Egy régi elképzelés ez már, s egy jól kidolgozott, jó tervünk van" – foglalta össze gondolatait Habsburg György.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Olimpia? Megvan rá már a lóvé? Meg az is, hogy mit kezdünk majd azzal a pár "olcsó" kis létesítménnyel utána? Talán ezt???
www.piliscentrum.hu/szines/igy-neznek-ki-korabbi-olimpiai-helyszinek/
Az az ország ne akarjon olimpiát rendezni, ahol a lakosság harmada a kormány adatai szerint is a szegénységi küszöb alatt él és a kórházba vinni kell magaddal vécépapírt, ha kiszeretnéd törölni a s..., mert még arra sincs pénz!
A költségvetés minden évben hiánnyal számol, tehát több a kiadás, mint a bevétel. Nyilván kölcsönökből. Ki fogja azokat visszafizetni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@cs.n.: Pont ezért nem akarnak Orbánék erről nép szavazni!
Svájc vajon miért nem akar olimpiát? Nyilván lenne rá pénze. Mert kis ország, nem tudna később mit kezdeni a létesítményekkel. Mi majd tudunk? A vajda stadionjai is üresen konganak.
A világon még egyetlen olimpia sem volt nyereséges. Majd ez az lesz!
Persze az Orbán hordának, ők hülyére keresik magukat a bulin, miközben az ország csődbe menne.
cs.n.
@Perwool: Tarlós lekicsinylő, pökhendi hozzáálása is ezt erősíti. Milyen népszavazás? Nehogy már belepofázzon Maris néni meg Jóska bácsi, mi ezt jobban tudjuk. Bezzeg ha Maris néni meg Jóska bácsi rá ikszel a polgármesterválasztáson, akkor már legitim a dolog, mert ahhoz nem hülyék, de ilyen überfasza pesti olimpiákhoz meg igen.
Perwool
@cs.n.: Egy teljesen gátlástalan párt garázdálkodik az ország vagyona felett... tetszés szerint arra költik amire akarják.. Dísznek vannak ugyan pártok, de csak azért, hogy az EU felé Orbán ​tudja mutatni, itt demokrácia van.
A kvótás buzi kérdése is...!!?? Miért eddig határozat képesek voltak? Most már nem tudják, hogy hogyan kell vezetni az országot, mi előnyös az országnak? Amúgy is a felhatalmazást az ország vezetésére 2014.ben újból megkapták. Akkor???
telegdilaci
Az is Marha egy állat,aki annyira erőlteti az olimpiát egy ilyen szegény országnak annyi,ha meg rendeznénk! eláshatnánk élve magunkat! MIBŰ csinálnánk! mit kezdenénk a sok létesítménnyel,olimpia,után annak az állagát meg kell őrizni,az emberek tengődnek egyik hónapról a másikra,de rongyrázás az megy! nekünk kell olimpia hogy meg mutassuk a világnak hogy ezt is meg csináljuk! Nagyon nagy a baj a vezetőink agyában,ilyen helyzetben szerénységet,kellene tanúsítani,Habsburg Gyurika mennyit adakozik a vagyonából olimpia megrendezésére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.